På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 29 november 2010

Hylla

Den här bilden är ett år gammal! Då för ett år sedan var vi full färd med att göra iordningen tv-rummet dvs gillestugan. Eftersom vi bor i ett hus byggt på sjuttiotalet känns det rätt att kalla rummet gillestuga...dock en modern sådan. Nu på kvällarna tänder vi en brasa i spisen, den skymtas bakom mannen där på bilden. Kommer väl ihåg tapetseringen...vi höll på till tre på natten...ibland vill man ju bara bli färdig liksom!!! Senaste fixet i rummet har varit en hylla till lite smått och gott! Hua vad jag letat och mätt och måttat! Till slut hittade jag denna nedan som passade perfekt men jag var nära att ge upp där ett tag! Än har min lilla samling med Morahästar fått vara ifred...



lördag 27 november 2010

Litet blir längre?


Miniprojekt...vad trodde jag? För visst är det så att det alltid brakar iväg och på vägen ändrar man sig och vill ha si eller så och vips....lääängre är ett faktum!!! Dagen har inte innehållit något pynt, stjärnor eller adventstakar! De får vänta några dagar till, iallafall tills det värsta slipdammet lagt sig! ;-)

Dagens höjdpunkt var när delikatesskorgen levererades i eftermiddags! Jo, jag vann! Första pris i Röda Korsets jullotteri! Jag som aldrig vinner något! Så nu har vi massa gott att smaska på ikväll!

tisdag 23 november 2010

Abakus

Nu är den äntligen inramad och upphängd min fina plansch som legat och väntat ett bra tag på rätt placering. Placeringen "fann" jag häromdagen och tavlan blev en fin färgklick i mitt så annars vita arbetsrum (förutom när Sigge gått loss i rummet någon vecka efter att vi iordningsställt det...med en LILA tuschpenna!...skymtar fortfarande några lila färgrester här och där om jag vänder blicken åt rätt håll, men det gör jag sällan av den anledningen att det då börjar puttra lite smått inom mig....då KOKADE jag av ilska!!!). Motivet, en kulram med kulor i fina klara färger gillar jag jättemycket. Också att den är så stor, 70 x 100 cm!

måndag 22 november 2010

Stämpel

Glömde visa denna när jag bloggade om "designen" på denna julens julklappar. Då skall jag också göra egna etiketter med denna fina stämpeln som jag hittat på Granit! Gillar'n!!

söndag 21 november 2010

Scrubb, prat och fniss!

I fredags direkt efter jobbet åkte jag till St. Jörgen Spa där jag slöt upp min några fina och goa väninnor! Oj, så trevligt vi haft det! Sedan 4 år tillbaka har vi som tradition att någon gång under senare delen av året träffas och göra något roligt. Två gånger Köpenhamn, två gånger Stockholm och denna gången spa (har bloggat om förra årets Stockholmsvisit)! Vi brukar vara några till, antalet kan variera då det inte alltid är lätt att styra över jobb och annat. Denna gången blev vi fyra stycken; nån hade en deadline på jobbet, nån är i Peking och jobbar och nån är höggravid! Kan verkligen rekommendera St. Jörgen Spa. Det är andra gången jag var där och har varit kanonnöjd båda gångerna. Efter energigivande spa-ritual där kallt och varm varvades (JAAA, jag vågade mig i "kalla källan" två gånger!) och fix och gott att dricka på rummet parkerade vi oss i bar/lobbyn framför öppna spisen med glögg och nära till julgodisbuffén. Så nu har jag också smakat på glögg denna säsong! Väl inne på restaurangen åt vi alla en julinspirerad 4-rätters meny; två förrätter (gudagoda!), huvudrätt (lite mycket kanel för min smak) och en efterrätt (himmelsk kardemumma-creme brulé) kombinerat med vinpaket, ja, det satt som en smäck! Allt detta goda tillsammans med en fantastisk bordsplacering med utsikt över Göteborg och den tindrade granen på Liseberg och Hjulet med Avenyn strax bakom i utanför och till det dessutom ett stilla snöfall och omgivningens egna utebelysning resulterade i en magisk kväll! Så givande att bara sitta ner och prata och diskutera och reda ut! Vad pratade vi om då? ALLT mellan himmel och jord...verkligen! Nån råkade ögna på klockan och då insåg vi att klockan var 00:40 och att restaurangen var helt tom...ja som sagt, vi hade en del att avhandla! Efter frukost med gott om tid till mer prat skiljdes vi åt med intentionen att snart ta en brunch på stan! Tack alla fina vänner, vilken underbar träff! Jag har fyllt på mig, rejält! :-) Åkte vidare till stan en sväng och har nu gått i mål med i princip alla julklappar! Så skönt! Tog en vända in på Norrgavel och hittade denna ljuvliga tomte...nu bor han på Barfotsgatan! Vår egna lilla hustomte!


torsdag 18 november 2010

Njutning på en vardag

Hostan och förkylningen är kvar men febern i stort sett borta! Ännu en dag hemma för mig och Sigge. Snart frukost, äggen kokar och Pettson och Findus-dvd hörs i bakgrunden. Får se vad dagen bjuder på och vad vi känner för. Kanske blir det tid till att plantera amaryllisen jag köpte i helgen i en kruka och därmed starta upp julstämningen. Så länge njuter jag av min fina blomma på matbordet! Ha en fin dag!

onsdag 17 november 2010

Fågelmat

Några dagar nu har hjärtat av fågelmat legat på bänken i köket i väntan på att hängas ut och idag blev det av...jag och en febrig, hostig och snuvig Sigge vågade oss ut i förmiddags en stund och kontrollerade att allt var i sin ordning i trädgården (och det var det!). Stackar'n har varit hängig, somnade bokstavligen i maten idag vid lunchtid. Stod och sov när jag krängde på honom alla kläder innan jag knödde ner honom i sin älskade vagn! Sover så tryggt och gott i den! Nu ikväll har han piggnat till lite... Hoppas att småfåglarna hittar till fågelmatshjärtat nu bara!

måndag 15 november 2010

Ett vitt hus

Jag har inte köpt några ljuslyktor på evigheter. Och med evighet menar jag år, i plural! Men under min barnledighet för någon tid sedan slog jag först till på en...som jag är jättenöjd med (och tydligen andra också som fått en sådan!) och någon dag senare köpte jag mig en till! Den första har jag redan visat så då är det väl inte mer än rättvist än att jag även visar mitt andra köp, som då blev ett vitt plåthus (från Bruka). Fanns i tre olika storlekar och jag valde mellanstorleken. Tämligen stor ändå. Har sett otaliga hus i zinkfärg men jag har tröttnat på det materialet och utseendet! Verkligen jättefint när blockljuset i det är tänt!

fredag 12 november 2010

Nähä?

Bild från www.kavat.com

Jaha...jodphursen som jag siktat in mig på är SLUTSÅLDA in the whole world...överallt!...och i min storlek...jaha, vad nu då? Så himla typiskt! En annan modell finns också, denna ovan och den sitter som en smäck, är skitsnygg, finns att köpa än och allt det där...den enda skillanden är att modellen ovan är något tjockare/med mera fodring än den andra...ok?.......Jaha?

Trevlig helg på er!!

torsdag 11 november 2010

Julklappsinslagning

Läser här och där att folk köper julkappar för fullt och det verkar ju förståndigt då det endast är 43 dagar kvar till jul! Jga har också en del julklappar avklarade men långt ifrån alla. Roligast är att fundera och välja till är systern och mina fina väninnor. Dessa har jag fortfarande kvar att köpa till men jag har ganska klart för mig vad jag ska satsa på! Då det gäller alla typer av presenter och julkalappar är jag grymt svårflörtad då det kommer till presentinslagningen. Jag gillar att slå in paketen själv och kanske dekorera med något litet extra. Och att dessutom slippa avslöja paketets innehåll redan vid åsynen av det presenpapper med reklam på, nej tak!! Bästa presentinslagningen får jag i väninnans butik; där får jag både välja papper och snöre. I vilket fall som helst slår jag varje jul in (i princip) ALLA julkalppar på samma sätt, matchat med olika papper och snören och annat från år till år. I år blir det grått papper med rödvita snöret eller det grå. Jag har inte besämt mig helt än med däremellan står valet. Så nu vet alla det! ;-)


onsdag 10 november 2010

Onsdagsbukett


Att unna sig några fina och väldoftande blommor så där på en vanlig onsdag är underbart! Nu skall jag strax krypa ner i soffan under min nya röda ullfilt från Klippan, ett riktigt kap under en av mina shoppingdagar förra veckan. Fantastisk kvalitet! Den i kombination med te, torra kakor och Grey´s...livet är bra gott...en vanlig onsdag! :-)

måndag 8 november 2010

Fågelhus

Jag har världens finaste fågelhus! Tycker jag iallafall! :-) Kom med tomten för två år sedan och i helgen plockades det fram igen! Så enkelt och snyggt och lockar bara småfåglarna då det svajar rejält när stora, tunga fåglar försöker parkera sig på det. Duktiga Stina Sandwall (SMD Design) står för designen på "Pip". Hon gör så mycket fina inredningsdetaljer och givetvis dörrar hos Snickarper! Klädhängaren Sticks gillar jag mycket och spaljen och massor av annat! Kika in på hemsidan så förstår du!

söndag 7 november 2010

Äpplekrok

Dessa ljuvliga äpplekrokar i mässing fann jag på Designtorget under en av mina shoppingdagar. Köpte två direkt! Gillar par, går fint ihop med mitt estetiska sinne! ;-) Förpackningen var så fin att jag nästan drog mig för att öppna den. Men efter ett par dagars beundrande så packade jag upp dem idag. Nu hänger de fint dinglades i plommonträdet strax utanför ett fönster i vardagsrummet. Jag valde ett litet grövre snöre, blev fint tycker jag. Hoppas nu äpplena blir poppis hos våra småfåglar som huserar i trädgården!

lördag 6 november 2010

November på Smögen!

Så fort några dagars ledigt går! Ett skönt avbräck från både barn och blogg och måsten. Det blev både mer bio, mat ute och shopping innan vi åkte mot Smögen i torsdags kväll. Härligt att vara ledig från barnen men också härligt att få längta lite efter dem! Sigge hade redan somnat när vi kom fram. På dagen hade hela gänget varit på Nordens Ark och det i kombination med ingen eftermiddagstupplur tar på krafterna. Dessa var dock tillbaka på fredagen... Efter sovmorgon tog vi en lång promenad runt ön i det underbara höstvädret. Vi hamnade både vid lekplatsen och nere på bryggan där vi skymtade sjöboden en bit bort. Dagarna har bjudit på mer fint väder, promenader, skaldjur och god mat och vin! En riktig mini-semester och en välbehövlig sådan i början av november!

onsdag 3 november 2010

Sovmorgon


Sovmorgon. Klockan är strax två och jag går fortfarande runt i pjyamsen. Höstlov. Barnledig. Ligisterna är på Smögen. Igår kväll bio och en bit mat på stan med maken. Innan det, shopping med finaste väninnan hela dagen. Nu, myser ensam i ett tyst hus. Te. Ett tänt ljus (i lyktan jag köpte igår). En kaka. Och mera te. ;-)

måndag 1 november 2010

Brunt blir vitt!


Sakta men säkert blir detalj efter detalj på huset vitt! För några veckor sedan fick framsidan sig en ansiktslyftning med den vita dörren och det vita fönsterpartiet med frostat glas. Nu är också de gamla trädetaljerna utbytta och går i samma stil som utbyggnaden dvs vårt vardagsrum. Också i vitt givetvis! Målningen får vänta till våren, men då blir även det undre taket vitt. Kommer nog bli riktigt fint tror jag!
Dessutom har jag försökt att börja spana efter en snygg dörrklocka...var hittar man sån't?