På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 6 augusti 2012

Trädgårdstankar


Bild från www.adlibris.com 

Trädgårdsprojektet fortsätter, just nu är det kantstenar runt huset som fixas med. Behövde fylla på med inspiration och hittade boken ovan på biblioteket när jag och ligisterna var där en sväng idag. Så fantastiska bilder och jag fick en hel drös med tankar om växter och blomster i trädgården. Dit är det ju visserligen långt men men...

Bild från www.odla.nu 

Muren blev ikväll helt klar då det har fattats några stenar som nu är på plats så nästa steg är att få dit fler bokplantor som då förlänger den bokhäck som redan finns på en tomtsida i trädgården. De sätter vi på plats i september. Runt resten av murkanten skall det bli vit lavendel men eftersom säsongen snart är över har jag fått rådet att vänta till nästa år med att plantera dessa.


Bild från www.grobar.se 

Vid entrén vill jag plantera något litet träd som max blir 2 meter högt. Många träd blir bra mycket större än det men nu har jag snokat reda på detta; eukalyptusvide. Kronan går att hålla runt med ansning och på våren har trädet små vita blommor som sedan övergår till enbart grönska. Kanske sedan någon färgstark blomma i flera kulöer under trädet som bryter av. Det var allt att rapportera från trädgårdsprojektet idag! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar