På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 1 juni 2012

Fredagsvep vecka 22


Jag saknar värmen. Ligisterna saknar värmen. Idag ratade de till och med lek på studsmattan; för kallt helt enkelt.


Vi har drabbats av dinosauriefeber. För vi har sett dem nu. (Så nu en bock på vår what-to-do-lista i sommar!) Nils blev helt tagen. Och kär i en Triceratops. Fantastiskt det där när ungar helt plötsligt kan en massa. Som en massa besvärliga namn.


Åkte direkt hem och beställde boken. Har bläddrat i den många gånger men inte slagit till. Men nu känns det som den kan bli kvällens favoritbok hela sommaren.


Att gräva fram fossiler var galet populärt. Fick knappt Nils därifrån.


Då är det bra med årskort.


I väntans tider! (Ett ägg som stoppas i vatten och efter ett par dagar kläcks en dinosaurie. För er oinsatta!) Spänningen är olidlig. Mamman undrar bara hur länge tillbringaren får vara i fred. Innan den välts i trängseln.



Så fint smycke. Gärna runt min hals. Eller till en någon glad student. Eller till någon glad hästälskare.   

Bild från www.spode.co.uk

Stor och rejäl. 0,5 l. Som en dröm för en te-älskare. Te-drickaren drömmer vidare ett tag till om finaste muggen.


Det här med viljan. Mamman får utslag av barnkläder med döskallar, tecknade seriefigurer och galna tryck. Uppdrag: nya sandaler till ligisterna. Sigge såg endast ett par. Och vann.


Containrar, högar med grus av olika slag, lastpallar med mursten, säckar med knott och minigrävare har belamrat vår tomtgräns några veckor nu. Men det börjar minst sagt ordna upp sig. :-)


Har svårt att uppbåda ork till något dessa dagar. Hjärnan har liksom kopplat ner sig. Vill mest hänga här.


T.H.I.N.K
T - is it true?
H – is it helpful?
I – is it inspiring?
N – is it necessary?
K – is it kind?
Jag försöker. Och blir arg när andra inte gör det. Dvs tänker till innan de pratar. Världen hade blivit en sådan mycket trevligare plats. För alla.

Trevlig helg på er!

2 kommentarer: