På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 17 juni 2012

Kalas två dagar i rad


Att få gå skattjakt hör födelsdagar till här hos oss och så även detta år. I år med pusseleffekt.


På lördagen var det Nils som hade kalas för kompisarna. Chicken nuggets och pommes frites och gurk- och morotstavar var beställda med efterföljande glassbuffé. Sedan dök överraskningen upp, självaste Spiderman! (Överraskning och överraskning; vi hade faktiskt inte berättat alls om besöket!) Ungarna blev helt tokiga när den första chocken lagt sig. Spiderman svischade först förbi på gatan utanför och drog sedan in i trädgården  som en tromb och tog sedan hand om ungarna i en timme. Skattjakt på spindlar, hemliga uppdrag och kurragömme inne och sedan drog de ut och hade bollstopp till ungarnas förtjusning.


Nils som älskar att leka hängde på leken från första stund. Andra var lite trögare i starten och var tvungna att gå vägen om "du är inte den riktiga Spiderman"-resonemanget innan de kunde ge sig hän in i leken. Intressant tycker jag. Nils var så nöjd med sitt kalas och besöket. Vi med. Och det var inte Joakim som var utklädd till Spiderman!


Och idag var det Sigges tur. Vaknade lite snorig och hostig på kalasdagen och hade svårt att hålla humöret uppe kalaset igenom. Det nya ordet idag var "ömtåligt" och det påminde han alla om att vara när de kom i närheten av hans nya leksaker...så där lagom trotsigt...


Även Sigge valde glassbuffé med chokladsås, nougatsås, polkasås, knäckströssel, karamellströssel, chokladströssel, maränger och grädde. Mycket uppskattad efterrätt.


Min egen superhjälte som strävar i trädgården. Och även denna situationen tog han sig ur (i dubbel bemärkelse!)!!

Nog är vardagslivet fullt av äventyr, eller hur? ;-)



2 kommentarer:

  1. Spindelmannen har vi också träffat på ett kalas :). Det var så lyckat att Molly tyckte det kalaset var bättre än att själv ha kalas haha! Ooo pusselidén var bra, tack för tips. Kram

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott till Nils och wow för tat få besök av Spindelmannen. Vilken lycka! :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera