På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 6 november 2011

Helg i sakta mak

Helgen har varit lugn och skön. Tempo sakta mak. På fredagen besökte vi Åsas Bageri och köpte med en hel bärkasse bröd hem. Ibland blir jag så vansinnigt trött på "köpebröd" och visst hade det varit husmoderligt att baka men det hinns ju inte med alltså. Men nu är frysen full med hembakt och kardemummaskorporna gick upp i rök på nolltid; denna gången med! Te och torra kakor är verkligen en av mina laster... En annan sväng resulterade i några enar som fick ersätta bollkryssarna som sett förskräckliga ut en tid. Hade en en förra vintern och jag tycker de är mycket dekorativa med lite snö runt sig. Ljuslyktan från Indiska som har många, många år på nacken har nu börjat rosta men får hänga med ett tag till. Charmas forfarande! I trädgården har småfåglarna har börjat dyka upp här och där så för någon vecka sedan pysslade jag och Sigge fågelmat efter inspiration hos It's a house. Och fåglarna är där redan har vi sett idag. Dags att sätta upp fågelhuset med antar jag.



Traditionsenligt har jag i helgen plitat ner önskningar på ett papper som ALLTID hänger på kylskåpet fram till jul. Funkar utmärkt att ha den så och listan är lätt åtkomlig så man snabbt och lätt kan fylla i eller kolla vad familjen (JAG!) önskar sig. I sällskap med ljus och te och en lugn stund då resten var ur huset gick jobbet galant. Min fjärdedel blev full snabbt. ;-) Det klassiska underlägget från Svenskt Tenn nedan seglade in på listan idag under mitt namn. Superfint tycker jag! Sigges del är dock fortfarande tom; vad ger man en 3 ½ åring? Han ha ju liksom redan sett eller lekt med allt det som Nils har och som sträcker sig upp till brorsans ålder. Funderar på en samlingsbox med Pippi-filmer. Den filmen han haft har han totalt spelat sönder... och Pippi är något som Nils aldrig tyckt om.


1 kommentar:

  1. Jag följer gärna med systrarna Gustafsson;-) till Ullared! Om jag får!
    Kram Lisa

    SvaraRadera