På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 14 november 2014

Fredagssvep vecka 46


Vilken arbetsmyra vi har i familjen. Igår påbörjade Sigge sin första bok. Och idag blev den klar. Han startade direkt han hade vaknat imorse. Han ville ligga i sängen och författa men det tyckte inte jag var någon god idé alls. Han var knappt vaken tyckte jag. Då ville han sova en stund till så jag fick order om att gå ut och släcka lampan. Strax utanför hör jag hur ljusbrytaren klickar till och hur han smyger runt där inne. En halvtimme senare har arbetet med Sigges bok fortskridit och sängen är full i tuschstreck. Sigge i ett nötskal. Skam den som ger sig. Ända tills pappans taxi kom fick han stötta och hjälpa Sigge i sitt författarskap. Och nu har vi en färdig bok. Redovisas en annan dag. Men jag kan säga att det är ett mästerverk. 



Nils kom hem med det här roliga pysslet häromdagen. Ett skelett av tops. 


Äntligen en hund i huset. Eller rättare sagt på trappen. Det är så långt hen kommer. Får se hur vår nya dörrstopp klarar sin uppgift och vintern. 


Några tomtar har jag inte fått fram än men när hyacinterna står där i mängder i affären så kan jag inte motstå dessa söta, spröda, små blommor. Både igår och idag kom jag hem med ett gäng. Älskar, älskar hyacinter. 


Två styckna på väg in till sin badmintonträning. I eftermiddags ringde en annan kompis mamma så nu är de tre istället. Hon föreslog att vi hjälps åt med att hämta och lämna dem. Så himla smidigt. 

Kvällen avslutade jag, Nils och Sigge under en filt med Narniafilmen från 1979. Den tecknade versionen jag själv såg då. Sedan gick två och lade sig och strax jag med. Gäsp. 

//A

1 kommentar:

  1. Det är så trevligt att börja dagen med att läsa ett nytt blogginlägg. Kram Sara

    SvaraRadera