På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 14 juli 2015

Savage Beauty på Victoria & Albert Museum


London har alltid något att erbjuda och förra gången gick vi på en utställning om Bowie på just V&A. Denna gången blev det utställningen Savage Beauty om modeskaparen och ikonen Alexander McQueen. Redan omtalad och fullbokad sedan länge. Jag hade spanat biljetter under en lång tid och så en eftermiddag dök det upp några på hemsidan. Snabbt som attan bokade jag in oss. Det släpps ett gäng biljetter varje dag som går att köa till. Det hade varit aktuellt om jag inte fått tag på de förköpta.


Innan vi gick in drack vi lite te och kaffe på deras uteservering. Massor av folk i rörelse överallt. V&A erbjuder många utställningar samtidigt och givetvis sin fasta också som lockar många.

Utställning hade givetvis fotoförbud så jag kan bara återge känslan och upplevelsen. Kläderna, klänningarna och skapelserna, smyckena, skorna och detaljerna var FANTASTISKA. Har läst en del om honom innan och givetvis sett en del av de omtalade plaggen men att få se kompletta serier ur olika kollektioner med olika teman slog mig med häpnad. En sann konstnär och vansinnig talangfull. Och visionsfull. Jag satsade på en ny tygkasse i shopen efteråt.



Efter utställningen gick vi till Harrods och där mötte vi skylten. Imponerad av deras rea. För rea var det. Ett perfekt sätt att avsluta en dag i London må jag säga. 

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar