På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 3 december 2014

Kontroll


Sigge på Drottning Silvias. I entrén finns ett jättestort piratskepp och där måste vi bara stanna och leka en stund. Besöket idag var en kontroll. På neurologen träffade vi doktorn. Pratade igenom Sigges vardag och hur han har det. Pratade också om diagnosen i sig och vad den innebär. Och vad vi skall vara uppmärksamma på. Doktorn charmade Sigge och pratade om fotboll och Zlatan. Sedan gick det lättare att klämma och kolla reflexer. Detta för att se att båda sidor på hans kropp är med. Förkalkningen sitter ju på ena sidan av hjärnan och då är detta något som måste kollas. Pratade också om vikten att kolla ögontrycket. Och det borde strax vara dags för kontroll där igen. Också uppdaterades Sigges recept. Sedan efter dubbelhigh-five var det dags för hemfärd. 

Sigge handskas väl med kontrollerna. Det blir ju ändå några fler besök än vad som är normalt. Idag undrade han vilken doktor vi skulle till. Och efter att han konstaterat vem och var och kände igen sig var allt okej. Vi försöker göra besöken positiva; en liten sak eller en fika. Som idag; en minichipspåse i bilen hem. Bra kämpat Sigge!

//A

1 kommentar: