På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 29 september 2014

Lördagsutflykt med Nils


Vid nio-tiden bar det iväg mot Bokmässan. Jag och Nils på utflykt en lördag. Helt på initiativ av Nils. Han berättade att de pratat om det i skolan och dit skulle han verkligen vilja åka. 


Först så strosade vi runt och kollade läget. Nils slog till på en bok ur serien om Gregor och klämde på några andra titlar. Så fantastiskt mycket bra litteratur för barn det finns. 


Sedan satte vi kurs mot workshopen med Martin Widmark och Helena Bross. Temat var hur mysterier blir till. Ett helt gäng med ungar i alla åldrar.


Resultatet blev ett monster som hade ett helt gäng med egenskaper. Många fick komma upp och presentera sitt monster och sitt mysterium med stöd av Martin men Nils ville inte. Nja. Vara i fokus i lagom doser är ju Nils melodi. 



Sedan strosade vi lite till och slog till på en bok vi spanade på under förmiddagen. Och där stod då författarna och signerade gärna boken och småpratade en stund med Nils. Och givetvis tog vi ett kort. Från vänster står författaren Åsa Larsson, känd för sina kriminalromaner, illustratören Henrik Jonsson och Ingela Korsell, också författare och forskare. Så kul!



Sedan var det dags för högläsning av Martin Widmark. Han läste första kapitlet ur den nya Lasse Maja-boken Brandkårsmysteriet. Nils har redan läst ut den och Martin trodde nog att han är en av dem i Sverige som läst den först. Roligt att han förde en dialog med barnen som kommit dit. På bilden läser Nils i sin bok medan Martin läser i sin.


Och så blev det ju signering efter högläsningen. Hu vad trångt. Men Nils tog sig fram. En dam som stod bredvid oss på vägen fram undrade hur många Lasse Maja-böcker Nils läst. Och han har faktiskt läst allihopa nu. Så väl där framme nämnde hon det för Martin så då gav han Nils ett förslag på att läsa serien om Halvdan. Då svarade Nils att de har han också redan läst. Äsch då! tyckte Martin! ;-)


//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar