På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 7 februari 2014

Fredagssvep vecka 6

Bild från www.lannamobler.se

Den röda julduken hänger på tork efter tvätt. Har nu äntligen kommit igenom tvätthögen efter tvättmaskinshaveriet strax innan jul. Skall se hur fläcktålig den är. Och om den håller måttet skall jag bums beställa denna pionrosa. 

Bild från www.hemtex.se

Runda vasar är finast till blommor tycker jag. Detta är ett riktigt fynd tycker jag. 

 Bild från www.svenssons.se

Dags för ny lampa. Och denna blir det. En förälskelse sedan första gången jag såg den. Fast en vit. 


Bild från sommarsemestern i Italien. Sigge hade knappt tid till toalettbesök. Som ni ser. Poolen lockade mest. I sommar hägrar semester på Mallorca. Så skönt att den redan är bokad.


Sigge började på terminens simkurs men redan nu har vi tagit honom ur den. Två terminer har fortfarande inte hjälpt honom komma över sin rädsla för att få vatten i ansiktet. Och härom veckan ringde en simlärare från simsällskapet och nu har vi gjort en ny plan för Sigge. Istället för simskola omvandlas terminsavgiften till några tillfällen med individuell handledning; simlärare, Sigge och någon av oss i vattnet. Så får vi se hur det blir. Och ta det därifrån. Tycker ändå Sigge har haft en positiv inställning som tyvärr inte räckt hela simtiden ut; strax innan kortet togs sa han: "Idag skall jag kämpa".


På väg på skridskoutflykt med förskolan med världens största ryggsäck på ryggen. Detta var andra gången de for iväg. Åkte buss från förskolan. Busshållplatsen ligger 100 meter från förskolan och sedan åkte de två hållplatser. Värsta äventyret! Inför andra gången var Sigge så där motiverad. Men efter peptalk bestämdes att han var tvungen att ta på sig skridskorna och gå på isen. Och stanna där en sekund som minst. Vid tolvtiden kom ett sms från Sigges förskolefröken. Med en film. Där Sigge är strålande glad. Och åker järnet. Den fina gesten gjorde min dag. 

Nu skall jag gå ner till de andra. Syster är här på fredagsmys med sina flickor. Vi har ätit tacos och nu skall vi mysa med glass och se på Wildkids. Ett sånt bra program. Grinar varje gång. 


1 kommentar:

  1. En sån vas har jag införskaffat mig, himla fiiiin! Funderar om jag skall köpa en till!?

    SvaraRadera