På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 18 januari 2013

Fredagssvep vecka 3


Fredagen började med tennis. Ett lyckokast att äntligen i höstas kommit igång med den. Väldans roligt. Fredagstennisen innebär fokus på mig och min tennis fast det egentligen är mannens tennistid. Jag ställer upp/hoppar in när tenniskollegan inte kan. Och fokus är viktigt; sällan blir det bollar som mannen kan spela på. 


På gula varuhuset idag. Glömde köpa en grej förra veckan. Och fick se detta! Fortfarande inte ägare till en. 


Fredag och ledigt betyder ibland utflykt. Lek- och buslandet önskades idag. Jag och tre fina åkte dit. Kusinen Ella hängde med då lillsyrran Moa var febrig och fick stanna hemma med mamman. Väl hemma igen valde Sigge att stanna kvar hos kusinen en stund och jag och Nils åkte hemåt. Dock tog vi vägen om biblioteket och laddade upp nya böcker. 


Bild från www.bonniercarlsen.se

Böckerna om Tam drakriddaren lånade vi. Första delen fick Nils i julklapp och nu längtar vi efter att veta hur det blir. Vi lånade också Mio min Mio. Nils har jobbat om Astrid Lindgren i skolan och var så sugen på någon bok. 


Bild från www.cdon.com

Vi vuxna längtar efter säsong 6. Säsong 5 gjorde oss inte besvikna. 



Bild från www.svt.se

Favoritserien Homeland  är slut. Fantastiska cliffhangers efter varje avsnitt. Istället ser vi nu The Big C med Laura Linney och väntar på nästa säsong av The Game of Thrones. Vi har också sett serien om Kinas mat. Grymt bra, se den! Och så Dox; måste se "Drottningen av Versailles".


Badrumsrenoveringen fortsätter. Nu väntar takmålning och belysning och kakelsättning. Men allt måste pusslas i varandra. Och det där är ett svårt pussel att lägga minst sagt. Sigge är iallafall hjälpsam med att inspektera vinden. 


Nu avslutar vi veckan. Vi har njutit av skaldjur och fruktfat med chokladopp framför Wild kids. Sigge ville se Gladiatorerna men orkade inte hålla sig vaken tills dess. Sov som en stock kvart över åtta. Vi andra håller oss nog vakna en stund till. Med mys!


2 kommentarer:

  1. Jag gillar dina fredagssvep Anna. Det är så mycket glädje, värme och kärlek i dem. Och framförallt hjärta.

    Ha det fortstat mysigt i tv-soffan. Här tittar vi på en gammal favorit i repris "Keeping Mum". Brittisk film när den är som bäst och med en strålande Maggie Smith.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Tack Lotta! Vad roligt att du uppskattar dem. Och tack för tipset, missade den men har lagt in den på min se-lista! Fin ny vecka på dig! kram Anna

    SvaraRadera