På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 21 december 2012

Fredagssvep vecka 51


Första dagen på jullovet. Kl. 06.25 tänds det i ligisternas rum. Inget tjat behövs. Inget sån't behövs alls. De är pigga och vakna av sig själva. Varför är det så? Och aldrig när det är vardag och man måste upp. Undrade den trötta mamman.


Skulle köpa något helt annat. Kom hem med denna. Färgbomb på hallgolvet känns rätt i väntan på ljusare tider. I början på nästa vecka vänder det. Till början med bara en minut i taget. Alla fall något att glädjas åt.


Efter folksamlingar är alla värda fika. Svängen förbi Åsas i Kareby säkrade upp eftermiddagens viktigaste mål. Och vörtbröd.


Mutade Sigge med fika. Jo, sådant gör jag. För att Nils skulle få gå iväg till kompis ensam en stund. Sedan pusslade vi och spelade spel. Och låg och kramades i soffan en stund. Älskar att han är så kärvänlig. Och långhårig. Min lilla hippie.  


Nån har rimmat. Inte jag. Än.
 

Älskar att skicka julkort. Älskar att få dem.
 

Min man fick i uppdrag att köpa en gran. Och kom hem med en. Tur vi inte skall ha jul här i år. Bjuder bara på några närbilder.


En kvist är extra fin. Årets julpysselskörd bjöd bland annat på denna. Sigges pepparkakshjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar