På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 9 juli 2012

Semestervardagen.

Så har såg de flesta av våra dagar ut i Spanien; Rio d'Oro med omnejd:


På förmiddagen en utflykt till någon strand. (Hyrbil!) Fanns oändligt många att välja på. Här Tamariu. Vår favoritstrand bland de vi hann besöka. Efter en bedårande slingrig väg ner mot byn uppenbarade sig denna vy. Som en dröm. Stranden med småsten föll oss alla i smaken. Särskilt Sigge som INTE uppskattar sandstränder vilket vi nu med säkerhet vet. (The utbrott gav den insikten!)  


Under parasollet spanade vi på folk och läste böcker och skvallertidningar = semester. 


Sigge i full mundering; solskyddsdräkt, solhatt, simpuffar, badring, hink och spade.



Efter en lunch på någon strandpromend åkte vi hemåt. Där blev det poolhäng med de andra med glass och Sangria. Nils badade mest av oss alla och han älskade poolen. Först i och sist ur. Sigge utökade sin förmåga att bemästra poolen dag efter dag. På slutet vågade han sprattla från ena långsidan till den andra. Simskola i höst känns bra.


Huset var fint och fräscht och tillräckligt rymligt för 6 barn och 6 vuxna. Varje familj hade ett eget rum med dusch och toalett och dessutom fanns det två sovrum extra som ungarna kunde sova i. Ungarna lekte ute kring huset och på dess gångar och på den stora uppfarten hela kvällarna. De kom i säng sent och vi vuxna ännu senare. Sedan drack vi drinkar, tjatade och spelade kort. Vilken otrolig lyx att få spendera tid med fina vänner och bara umgås.


Runt huset fanns planteringar med palmer och blommor. Minst sagt exotiskt om vi jämför med hur vår trädgård nu ser ut. Eller som Nils uttryckte sig någon av de första dagarna: Mamma: det är väldigt fint här! medans han pekade ut över landskapet utanför fönstret. Min söta filosof!


Att ansvara var tredje dag för maten var en superbra idé! Vilket innebar att när det var ens egen tur hade man ork att anstränga sig lite extra. Sista kvällen blev det tapas. Gott? Om!


Utan tvekan var detta den bästa semestern. Inga måsten och inga tider att passa. God mat och vänner. Bad och sol och 25 grader varmt.  Den bästa kombinationen! Vi hade lätt kunnat stanna två veckor till...



5 kommentarer:

  1. Fast det är allt bra skönt att ha er hemma i Kungälv igen!! Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Låter hur bra som helst!! Hur hittade ni huset?
    Länk emottas tacksamt!!!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Kan intyga att det var fantastiskt :-)!!
    Går här i regn och rusk... Har börjat städa skåp och garderober idag. Hu.
    Vi längtar TILLBAKA!!!
    Tack för en trevlig semester!

    Många Kramar
    Madde, Martin, Lovisa & Malte

    SvaraRadera
  4. Låter alldeles fantastiskt, vilken härlig semester för er alla : )
    Malin

    SvaraRadera
  5. Sara: kram

    Camilla: homeaway.se! Vi bokade dock genom den engelska motsvarigheten men utbudet verkar vara likadant; huset vi hyrde finns tillgängligt på bägge sajter.

    Madde: tack än en gång! Nästa gång blir det minst 2 veckor!;-)

    Malin: det var det verkligen och jag kan varmt rekommenderar upplägget!

    Kramar till er alla!

    SvaraRadera