På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 28 juli 2012

En vecka på Smögen


Nu har vi varit på Smögen hos farmor och farfar i en vecka. Bloggen har fått vila dessa dagar. Mest på grund av att datorn aldrig varit ledig på kvällarna för då har ligisterna lagt beslag på den och sett på film. Men också för att jag helt enkelt prioriterat annat. Men här kommer iallafall en uppdatering om veckan som varit. Starten på veckan var grå och blåsig så då gjorde vi en utflykt till Hunnebo och Udden där vi upptäckte stenskulpturer. Och ja! Det blåste friskt!


Stenskulpturer är tåliga och vissa var också klättervänliga.


Upp längs en klippvägg stod en stor nål och tronade majestätiskt. Den var säkert si så bortåt 10 meter hög!


Och på ett annat ställe låg en tärning. Sedan gick vi till ett fullsmockat Bella Gästis och åt lunch.


Sen så kom äntligen solskenet i mitten av veckan. Nils lämnade vi av på Nordens Ark en eftermiddag så han kunde deltaga i sin kurs som han fick när han fyllde år. Han var supernöjd efteråt och hade bland annat fått klappa en orm och matat ibisarna med möss, maskar och syrsor.


Det blev också några dagar i sjöboden med krabbfiske och bara mys. En av kvällarna mötte vi upp med några vänner som också spenderar delar av somrarna på Smögen. Vi satt på ute tills solen gick upp och bara pratade. Och dansade. Och skålade. :-)


Det tar på krafterna att fiska markrill. Och guppa runt i vågorna är minst sagt sövande. Sigge tog sig en lur och missade de sista makrillarna som pappan drog upp. Att äta egenfiskad makrill smakar allra bäst. Nils ville inte åka hem utan nöjt så av turen. Eller som han uttryckte det: det här är så härligt, att åka båt! Kan inte annat än hålla med.


Många av dagarna har vi fått till en stunds motion och att ta en powerwalk på morgonen och ha detta som sällskap motiverar en ännu mer. Sandö är bedövande vackert.


En skohandske enligt Sigge.


Vi har också provat att geocacha för första gången. Ligisterna tyckte det var spännande och att gå efter kompassen och kartan funkade fint. Nu skall vi testa detta hemma med. Det har blivit flera promenader under veckan. Att gå på upptäcksfärd är bland det roligaste. Hittills har vi upptäckt dambadet, herrbadet, torskrännan, en hemlig grotta, Vallevik, Sommargott, brännmaneter och pirayor.


1 kommentar:

  1. Vilken härlig vecka ni har haft Anna och vilka bilder! Så vackert och spännande äventyr för killarna. De är riktiga äventyrare de där två. Fulla av livslust och upptåg. Härligt! :)

    Ha det fortsatt gott och ta hand om er.

    Kram Lotta

    SvaraRadera