På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 6 mars 2012

Skidsemester 2012


Med mat-termosar och äggmackor och Nintendo och dvd-spelare går en drygt 6 timmar bilfärd snabbt och lätt att ta sig igenom! (och dessutom slapp jag köra en enda meter, guuud vad jag tycker det är tråkigt att köra bil...) Jag och Niceville trivdes fint i framsätet. :-)  Väl framme drog vi iväg till vattenpalatset på Experium där vi badade runt i princip ensamma. Dagens stillasittande var som bortblåst efter det. Sedan mötte vi upp med svärföräldrarna som solbrända och fräscha dagen innan kommit hem från sin månad i golfparadiset. Så roligt att träffas och så roligt att de ville göra oss sällskap i år.


-3 och sol gillar vi, särskilt första dagen i backen. Den äldste var lite ringrostig men efter sin lektion släppte det rejält och sedan blev eftermiddagen en fröjd. Den yngre grät hejdlöst när Nils skidade iväg med skidläraren "Malin" men med en sele på gick även han igång på att åka skidor; dock till mantrat "åk fortare pappa!". Så även i liften. Även mamman och pappan fick sig några fina åk i eftermiddagssolen. Vilken härlig känsla det är att åka skidor; det lever jag på tills våren är här på riktigt.


På kvällen myste vi järnet med god lasange och chips och smågodis. På skidsemestern är ju varje kväll en lördag!

Dagen idag har också bjudit på strålande sol och igen -3 grader. Nils var full av motivation efter sin lektion då han både hade åkt på ett ben och baklänges (balansträning!). Eller som han sa: Mamma, jag tycker inte det är kul att åka skidor. Nähä, sa jag. Du, jag tycker det är jätte-, jätte-, jätte-kul att åka skidor! Blev väldans glad åt detta. Sigge har också haft lektion med Malin idag. Hoppas hon har bra timpeng för det hade hon förtjänat efter sin lektionen med Sigge. Må jag säga. Det såg jag på håll när jag smög på dem; redo att gripa in. Men ligisten fullföljde sin lektion och varken tekniken eller motivationen saknas som hon uttryckte det. Det var bara tålamodet på att det inte alltid måste gå så fort. Hon tyckte att vi skulle klippa selen och efter en smäll eller två inser nog också han att "åka glass-strut" har sina fördelar... ;-) Är benägen att hålla med.

Nu myser vi igen med tillbehör. Innan middagen var vi på bio. Vi såg "Mästerkatten i stövlarna" i 3D. Ja, det vill säga tre av oss iallafall. :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar