På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 8 januari 2009

Se det snöar...

Att vakna upp idag och äntligen få se lite snö var härligt. Väl på dagis hade Nils inte tid att säga hej då för han hade så bråttom att få tag på en stjärtlapp och åka i brantaste backen med alla kompisar. När jag hämtade honom senare i eftermiddags åkte alla barnen fortfarande i samma backe - men på asfalten...
Väl hemma brukar vi alltid äta lite mellanmål vid tretiden och sedan brukar Nils vilja spela spel, pussla eller pyssla i sina pysselböcker en stund, något som blivit väldigt populärt de sista månaderna. Han har varit intresserad av siffror sedan länge och han räknar allt han ser runt sig. Under julhelgen på Smögen hade han fullt upp med att räkna på alla broderade julkalendrar som satt här och där. Så de pysselböcker som innehållit siffror har varit mest intressanta men sedan en tid har han fått upp ögonen för bokstäver. Han känner igen många bokstäver och vet att N är han hans bokstav precis som A är min. Igår ville han pyssla i sin Byggare Bob ABC-bok och som vanligt slog han upp en sida och undrade: "Men, vad gör man här?". "Ja, här skall man skriva sitt namn" sa jag varvid Nils helt sonika skriver sitt namn. Jag blev ganska förvånade över hans förmåga att skriva sitt namn, det var ju första gången men jag hann inte längre i tankarna innan han undrade vad raden ovan var till för. "Ja, där skall du skriva hur gammal du är!" Då skriver han en trea. Jag blev och är fortfarande väldigt imponerad och stolt över honom. Här ser ni resultatet!


Efter att vi ätit middag var det dags för Sigge att bada innan han skulle i säng. Han hade matrester överallt som bevis på de fighter vi haft då han försökt äta idag. Han vägrar som sagt fortfarande att öppna munnen. Det luktade både slottspuré och päron-banangröt om honom. Väl i badet var allt kul och att upptäcka att det går att sitta och skvätta med händerna var jätteroligt!

2 kommentarer:

  1. Hej Anna,
    Ser fram emot att se lite foton från dagens besök i Frölunda. Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Här kommer några, tack för idag! Kram Anna

    SvaraRadera