På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 19 februari 2016

Fredagssvep vecka 7


Sigge har sportat simning varje dag på lovet. Det har gått riktigt bra. Tänker att simkursen underhållt hans simkunskaper ett par månader till. Nog behöver vattenvanan tränas lite då och då för Sigge. Så fler badhusbesök behövs under våren. Sedan blir det ju sommarsemester med mycket bad hoppas vi. 


Målarboken om Harry Potter blev poppis direkt. Djup koncentration då det på vissa bilder är många små detaljer. Och just nu har vi filmklubb med Harry Potter-filmerna. Idag har vi kollat på Harry Potter och Fenixordern. Nummer fem i ordningen. Dessutom har Nils börjat läsa andra boken. 


Nya böcker. Vill bara läsa hela dagarna. Har blivit en del läsning på lovet. Läst ut Systrarna Tides sista sommar och Flickan på tåget och en "jobb-bok" om pedagogik. Skall nu börja med översta boken Livet enligt Fikry. Dessutom är det ju bokrea nästa vecka. Både jag och Nils och Sigge har kryssat i bokreatidningen. Trots att bokrean stundar köpte båda barnen varsin ny bok när vi var på stan en eftermiddag i veckan. Och glädjande hörde jag på nyheterna att bokförsäljningen ökar i vårt avlånga land. Bra, bra, bra!


Hittade en plansch när jag röjde som bäst vid jul. Den gillade Nils så den har vi satt upp på hans rum. Hade helt glömt av den. Men tycker lika mycket om den då som nu. 


Nils och Joakim har hittat ett nytt spel som de gillar. Ser ut så här. Ett mer strategibetonat spel. Har tyvärr inte lärt mig hur det funkar. Kan bero på att mitt Star Wars-intresse är ganska svalt. Engagerar mig hellre i färgläggning. 

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar