På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 16 juni 2014

Nils 9 år


I vanlig ordning bjöd födelsedagen på någon typ av klurighet. Det blev ingen skattjakt men en ordjakt där bokstäver skulle bilda ordet på stället där en present fanns. Först ut var ordet BASTU vilket Nils kom på efter lite hjälp med att B skulle vara först. Sedan kom ordet ALTAN och han fick till ordet men betonade det helt fel med betoningen på sista a:et så det tog en lång stund innan han förstod. Och så var han ju lite trött så där tidigt på morgonen. 


 
Lite kyligt så där på morgonen och på altanen. Sigge var förberedd på att han har födelsedag om några dagar och accepterade att det var Nils som fick presenterna. Dock fick han också en ascool vattenpistol som kan skjuta runt hörn. 


Efter frukosten var det dags för nattgästerna att åka hemåt Smögen efter kalaset igår och Nils tog de med sig några dagar. Egentligen var det några dagar fritids kvar men i slutet på förra veckan ville Nils inte mer; inte ens vara på fritids med kompisarna. Han förklarade att han ville ha sommarlov. Och farmor och farfar hade inga planer utan ville gärna ha besök. Under dagen har vi fått bilder skickade och det har varit både golf och konst minsann. Mysigt för dem alla att umgås på egen hand. Sigge som i eftermiddags upptäckte att brorsan åkt med till Smögen bröt ihop totalt; jag vill vara med Nils har han ylat några gånger under eftermiddagen och kvällen. Däremellan har vi spelat badminton och tennis. Jätteroligt. 



Min finaste Nils. Ödmjuk och så snäll och enkel att ha att göra med. En tänkare med stor uppfinningsrikedom och en viljan att testa nya saker. Också en egen person med stor tillit till sig själv och integritet. Vill vara nära men på sina villkor. Omtänksam om alla och finner sig snabbt till rätta och är inbjudande. Men på samma gång känslig om någon begår en orätt och har ibland lätt att bli kränkt. Älskar din lekfulla sida och att du kan skämta och busa när du känner dig trygg och bekväm. Jag hjärtar dig!

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar