På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 27 april 2014

Sigge och jag


Vi grejar på, jag och Sigge. Helgen har spenderats i trädgården. Och om man grejar i trädgården måste man ha handskar. Dessa ursöta låg i påskägget. Vi har letat efter maskrosor och givetvis hittade vi massor när vi väl började leta. Vi har också spelat fotboll. Jag förlorade med 3-1.  


Och så har vi kämpat på med cyklingen. Kan ju inte påstå att Sigge har varit så där jättemotiverad. Försökte muta honom med en legobyggsats som han för några veckor sedan kom på att han älskade. "Om du lär dig cykla så köper jag den till dig". Typ. Det nappade han inte på och grät floder i omgångar över faktumet att inte heller hans pengar i sparbössa räckte. Så då vände jag på det hela. Du får byggsatsen nu men då måste du träna på att cykla när vi säger till. Och det nappade han på. Och idag har han fått byggsatsen och vi har övat två gånger utan minsta protester. Får se hur det går imorgon. Och om vi blir tvungna att plocka bort den som är dealen om han inte kämpar på som vi bestämt. Så jädra svårt sånt här. Särskilt när den äldre gör allt man ber om och där motstånd aldrig funnits. Hur gör ni?

//A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar