På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 14 mars 2014

Fredagssvep vecka 11


Också på min arm. Tillsammans med mitt favoritsilverarmband från Thomas Sabo med berlocker. Och inser att armband är min grej. Trivs sällan i halsband. Bara sådan som är i kort modell då. Och så örhängen på det. Syns dåligt på bilden men de nya stjärnorna från Edblad trivdes jag direkt med. 


Ledig fredag då. Även Nils var hemma idag då han haft feber i några dagar och även magknip natten till fredag. Kanske en släng av maginfluensa men varje gång Nils får ont i magen med sådana symtom är det aldrig någon annan av oss som får några känningar. Funderar på om det är något annat som stör honom. Och eftersom natten varit rörig för Nils fick fredagens ärenden bokas av; besiktningen, träningen och klippningen. Medan jag mailade och ringde övade Sigge siffror. Tålamodet räckte till att träna på ettan. Sedan var det tvärstopp och boken hittade jag slängd på golvet strax efter. Men jag är jätteglad för ettan. Ialla fall. 


Nils pysslade också på. Byggde tjuvlarm.



Sigge pysslade vidare efter en stund. Här målar och räknar han propellrar. Och när köksrenoveringen drar igång skall han få ett eget skrivbord på sitt rum. För efter sommaren börjar ju också han i skolan. Galet. Och det är tradigt på mornarna med att få Sigge motiverad att åka till förskolan. Förutom att han är astrött då. Eller som han sa när vi pratade om att skogsutflykterna började i veckan som var; "Mamma, jag är inte motiverad längre till att gå till skogen!". Gullunge. Fröken säger ju samma sak; att vingarna vill prövas under våren. För många. Definitivt för Sigge. 



Vårkänslor i veckan med värmen och solen. Och jag har gått igenom några garderober idag. Vårens rensning har startat. Skönaste känslan. 


Och däremellan har vi läst. Jag har unnat mig att läsa GPn. Nils har läst Lasse Maja. En i den otaliga ordningen. Jag har vilat en stund på soffan. Somnade nog också en stund. Och så en glass på det. Och prat med väninnan. Och svärmor. Och för en stund sedan Let's Dance. Vilka fantastiska prestationer en del står för.    






1 kommentar: