På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 19 september 2012

Vab-mys


9.15 låste vi dörren och drog på utflykt. Vi var grymt taggade och givetvis hade vi med oss fika. Väl vid ankdammen; fikadags. Sedan gjorde vi massa viktiga saker som att slänga pinnar och stenar i sjön, snacka med en dam på promenad, leta ekollon, kolla sniglar och hälsa på ankorna som ännu inte har flyttat därifrån. Och nog mindes Sigge minsann att en anka en gång bet honom i fingret. För så blir det ju när man håller på maten alltför länge...


Gevär är bra att ha med sig. Det kan ju hända att vi träffar några vilddjur. Själv gick han under namnet Kapten Rödskägg och själv blev jag Kapten Blåskägg. Under hela utflykten.


Vi letade också efter svamp. Och hela skogen var full av svampar. Överallt stod de; bruna, vita, röda, svarta, stora, små och bebisar. Men inga kantareller. Inte en endaste liten en.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar