På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 14 september 2012

Fredagssvep vecka 37

Bild från www.hemnet.se
 
Dags för ett nytt renoveringsobjekt kanske? Strax utanför Kungälv finns denna kyrka till salu.

Bild från www.hemnet.se
 
Bild från www.grobar.se

Gräset Miscantus sinensis "Nishidake" snart i vår rabatt på framsidan. Ser verkligen framemot att bli hälsad välkommen av det under sommarsäsongen. Ja, även under vintern då vipporna står kvar. Blir bort åt 2 m högt!


På söndag skall jag och Sigge gå på jakt. Efter ekollon. Sedan ska vi preparera dem i vatten ett par veckor och sedan förhoppningsvis få se hur det börjar spira efter ett par månader. Ligisterna fick varsin klassisk ekollonvas i födelsedagspresent. Dock var en trasig men Svenskt Tenn skickade bums en ny. Fin service må jag säga. 

 
Som pricken över i:et blev min tassel i spat. Jag har letat och letat efter den perfekta tasseln. Och så sprang jag på den. Mannen bara fnyste åt mig när jag berättade om lyckan över att hitta en helt perfekt tassel; min första tassel. Vad vore ett hem utan en tassel? Egentligen? ;-) Och nu är spa-säsongen igång. Alltid på fredagar. Mellan middagen och myset.


Fyra heldagar på förskolan är vad Sigge mäktar med. På fredagar är han trött. Så vi har myst. Vilken lycka att få sitta med honom uppkrupen i famnen på mig och bara få lov att gosa och pussa honom så mycket jag kan hur länge som helst.


Ett sista besök innan utställningen stänger har vi hunnit med idag. Vi läste alla skyltar två gånger och besökte terassen två gånger; direkt när vi kom och innan vi skulle fika.


Sigges Triceratops som vi köpte sist gång har han burit med sig i princip överallt. Och den har dessutom sovit i Sigges säng många nätter. Nu anar jag att det blir Tyrannosaurs Rex tur att knö med Sigge nattetid. Och i taket ovan Nils säng lyser inatt konturerna efter ett dinosaurieskelett. Huu!  


Och så letade vi fossiler givetvis. Det är bland det roligaste som finns.


Nu skall jag gå ner till mannen och Nils som fortfarande är uppe; vår lilla nattuggla! 



1 kommentar:

  1. Vad kul att du skrev om ekollonvasen. Nu har jag tagit fram tjejernas. Hade glömt dem. Ella har haft med ekollon fr fsk. Ses imorgon! Kram Sara

    SvaraRadera