På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 21 september 2012

Fredagssvepet vecka 38


Efter en dag. Alltså. I love my washing machine. En maskin om dagen känns det som. Smutsar alla ungar ner sig som mina?

 
Det blev vabb hela veckan ja. Och idag har vi ju varit lediga... Här är jag och Sigge ute och kollar någonstans. Minns inte riktigt vart. Och varje person vi mötte blev informerade om Sigges tillstånd: jag är sjuk för jag har prickar här! (och så pekade han sig i skrevet...) (och menade låren...)


Eftermiddagens plan var att först hämta pappan på Landvetter. Och han kom tillslut. Sedan var tanken att vi skulle fortsätta till...


...Liseberg men med skyfallet som drog in vid lunch insåg vi att det inte gick för sig. Så vi drog till bowlinghallen istället. Nils har varit där tidigare men inte Sigge. Tre sekudner senare var det fullt ös! Sigge fick iväg klotet och hann "styla" som han själv uttryckte det innan klotet ens kommit fram till käglorna. Den galningen! 


Nils tog det lugnare med stylingen men fick till några riktiga pärlor och tog ganska snabbt ledningen över mig och Sigge.

 
Stilstudie på mamman!
 Bild från www.ikea.se

Med hösten vill man pynta nytt, iallafall jag. Några sådana här ligger nu i myset och matchar alla hästarna perfekt. Sigge höll dock på att flippa ut när han insåg att det var knappar på baksidan; han har värsta knapp-fobin.

Bild från www.adlibris.se
 
Det händer mycket nu när Nils börjat första klass. Fantastiska saker. Bokstäver och siffror i mängder och nästa vecka börjar läsläxan. Och vi ljudar nu varje kväll. Minste en sida och mest tre har han själv bestämt. Hela veckan har vi läst han och jag. Men idag blev pappan utvald att var med. 3 sidor. Lycka.
 
Fin helg alla fina!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar