På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 18 maj 2009

Ankdammen nästa!

Som vanligt på måndagar var vi lediga idag. Eftersom Nils träget har frågat i flera veckors tid om Alvin kan följa med oss hem efter dagis så blev det idag äntligen en Alvin-dag för Nils. När kompisen kommit innanför dörren försvann de in i Nils rum och efter det var det bara glada miner hela dagen. Efter lunchen sprack himlen upp och då gick vi på promenad och givetvis var målet ank-dammen som Nils kallar den. Den heter Valbergsdammen och där finns inte en enda anka tyvärr men ett gäng hungriga änder. Funkar lika bra!

Väl framme kom spadar och hinkar till användning medan vi mammor stod på vakt då det druttades både hit och dit! Snart kom de små fjunen simmande med sin mamma i följe och då fick vi ta fram bröd vilket var poppis! Det är populärt att mata änderna vilket man ser ofta när man är där. På höstkanten innan fåglarna flyttar från dammen (vart vet jag inte...men de försvinner helt plötsligt någon höstdag!) är de väldigt vana vid folk och vid matning äter de nästan ur handen på en även om man inte vill det. De är väldigt "åpna"!


Nils som är en van fågelmatare tyckte inte matningen var så intressant idag så det överlät han till Lisa och Alvin. Tillslut blev det dags att dra sig hemåt och vi fick muta med fika för att Nils och Alvin skulle överväga att överge dammen. Det tog en bra stund att ta sig hem för det var mycket att titta på och annat som skulle avklaras innan vi var hemma, som en svängom...


Måndagkvällar är min verkliga tv-kväll och idag blir den lite längre då jag fick se att fortsättningen på den norska serien Berlinerpopplarna går ikväll i SVT1. Den gick på teven strax efter 22 juni förra året för jag kommer ihåg att Sigge var ny hos oss för jag minns att jag satt i soffan och ammande honom och kollade på serien. Författare till böckerna är Anne B. Ragde och har också skrivit två böcker till; Eremitkräftorna, Vila på gröna ängar som fortsätter historien. Har läst de två första och kan rekommendera dem om du vill ha något bra att läsa.

2 kommentarer:

  1. Böckerna är verkligen bra! Har dock inte läst den sista. Kuriosa? Serien är inspelad på granngården till min morbror. Utanför Trondheim.

    Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Eva!
    Miljön där serien är inspelad är underbart vacker. Har aldrig rest runt i Norge men det är något som jag verkligen hoppas jag kommer få göra någon gång.
    Hälsningar Anna
    ps...är du en anonym Eva eller en Eva jag kanske känner?

    SvaraRadera