På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 12 oktober 2016

Rom dag 2


Andra dagen i Rom så besökte vi Vatikanstaten. Det började med Sixtinska kapellet och sedan Peterskyrkan. Så imponerande. Alla hade känningar av nackspärr efter den långa, långa guideturen. Ovan ser ni vår guide; Linda. 




Att äta är något som alla i sällskapet vi åkte med älskar. Givetvis är maten i fokus men också samtalen och diskussionerna som omger själva alltet. Mums.


Andra kvällen var det dags för besöka nästa restaurangtips. Enligt uppgift gick det inte att boka bord men när vi väl hittade ingången väl gömd på en bakgata var redan första sittningen fullbokad. Vi fick satsa på andra sittningen och innanför draperiet dolde sig ett avlångt rum med lysrörsbelysning och handskriven meny på ett vanligt papper. Förrätten som var en friterad kronärtskocka var deras specialitet. Så den åt vi givetvis. Ingen av servitriserna pratade särskilt bra engelska. Så när hon dök upp vid vårt bord frågade hon bara: I decide? Och vad skall man göra? Det är liksom bara att säga ja och vänta. Vi blev inte besvikna iallafall. 


//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar