På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 29 december 2015

Jul 2015


Vår julafton började i Solberga kyrka där vi var på samling vid krubban och lyssnade på barnkör. Väldigt mysigt. Sigge ljudade ur psalmboken. Och hade inget tålamod alls. 


Väl hemma på Barfotsgatan fikade vi på pepparkakor, glögg och julgodis. Och pratade bort ett par timmar. Julmaten dukades fram till lunch och sedan så blev det Kalle givetvis. Fyra ungar tittade och vi vuxna sov en stund var i soffan. 



Sedan kom en nisse till oss med julklappar. Sigge hjälpte till att läsa och sufflerades av Nils. 


Efter nissens besök fikade vi igen och sedan såg vi inte ungarna mer. De sysselsatte sig med sina julklappar hela eftermiddagen och kvällen. En stund pausade de i lekarna då vi såg Karl-Bertil Johnssons jul och högg in på fruktskålen. Filmen har jag inte sett på säkert 10 år och jag tycker verkligen om den. 


Kvällen avslutades med tomtegröt och skinkmackor och mera mys. En julafton där vi hann med att ta det lugnt och umgås. Alla sov över vilket gjorde juldagen mer meningsfull. Efter långfrukost gick vi på promenad och givetvis kom världens regnskur. Då värmde gulaschsoppan fint när vi kom hem. 

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar