På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 26 november 2015

Godingar


Varje dag blir det någon av dessa. Apelsinerna är så goda just nu. Och nya favoriten är persimon. Hur kan jag ha missat den? Annars är äpple och banan något barnen storkonsumerar. Följt av melon och kiwi. Fruktfat är något som fortfarande är poppis som mellanmål eller kvällsfika.

//A

1 kommentar:

  1. Persimmons hänger tunga på träden här nu på hösten. Man ser ofta stöttor under de mest belastade grenarna. Vanligast är två japanska sorter, den platta Fuyu som är god även omogen, och Hachiya som ser ut som ett gigantiskt ekollon och som omogen är fruktansvärt bitter. Hela munnen skrumpnade ihop! Tala om päls på tänderna. Den sorten måste tydligen mogna rejält, tills den är som gelé, innan man kan äta den. Antar att det är den israeliska Sharon-varianten du köper hemma? Goda är de i alla fall. Köpte tre stycken för några veckor sen och blev varnad av expediten att de var så dyra ($1.29/st, och inte per pound som normalt är med frukten).

    SvaraRadera