På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 2 maj 2015

Fredagssvep vecka 18


Sigge handskades bra med att filmen hade 11-årsgräns. Jag och han gick på Big Hero 6 medan pappan och Nils kollade Avengers. Men nog har Sigge upplyst oss många gånger om att när han fyllt 7 får han se filmen i sällskap av vuxen. Snart alltså. 


I veckan fick jag hem en vampyr från fritids. Alla som ville blev målade av en fröken under eftermiddagsleken på skolgården. 


Firandet fortsätter lite då och då. Igår blev jag uppvaktad igen och fick ljuslyktan som jag beundrat länge. Nu på min köksbänk. Tack min fina vän Thea!


Ett av Nils projekt denna vecka har varit att fixa ordning böckerna i bokhyllan i ett bibliotek. Nu är alla ordnade efter titel. 


Förmiddagens tur i småstaden innebar lite oplanerat inköp av sommarskor. Dock väldans nöjd med dem. Träffade systern och Ella och pratade bort en stund på ett café. På andra sidan bordet satt två kusiner och snattrade minst lika mycket. 


Arvet. Kommer ihåg hur Nils bar hem pinnar från när och fjärran och lagom till Valborg hade vi en liten nätt majbrasa strax nedanför entrétrappan. Sigge är precis likadan. Hittade 10-tal pinnar i hans ryggsäck och varje morgon packar är det samma procedur. Efter en stund övervägande och fäktande packar han ner dagens pinnar som skall med till skolan. Här syns han i full koncentration.

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar