På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 16 januari 2015

Fredagssvep vecka 3


Alltså. Vilka karameller. Mitt val i sommar. Måste få tag på dessa. Så snygga. Och orange känns galet fräscht. 


Denna måste jag se. Älskar Paddington. När Nils var liten köpte vi boken och läste för Nils. Än har vi inte läst den för Sigge. 


En av få lugna stunder idag. De har bara bråkat och kivats. Sigge kollar i en bok och käkar glass och Nils tränar rättstavning. Hundra ord hade han tänkt lära sig. Det hjälper jag gärna till med. En stund senare åkte vi till terminens första flöjtlektion. Och medan Nils spelade lämnade vi tillbaka låneböcker jag och Sigge. Framför oss i kön till inmatningen stod en mamma med två små i nästan samma ålder. Och de bråkade och kivades och det blev tårar innan de var klara. Mamman uttryckte sig som att jag blir tokig. Kunde bara stötta henne i att jag var precis där en halvtimme tidigare. 


Nu testar jag den här. Luktar gott. Och gör rent bänkskivorna i ett nafs. 


Att klä sig är inget problem för Sigge. Bara det inte är knappar. Det gillar han inte. Och välja själv vill han gärna vilket han gjort idag. Och valet blir enkelt. Fotbollsdressen är populär dygnet runt. Om han fick skulle han sova i den. 

//A



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar