På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 7 maj 2013

Vårmarknad


Kvart i fem anlände vi till vårmarknaden på Nils skola idag. I sällskap med strålande sommarväder och massvis med föräldrar och syskon lyckades vi knipa och köpa de sista fina tomatplantor. Vid fem var de slut.  Vi hade liksom siktet inställt på sådana då Nils fritids planterat och fixat med plantorna tidigare i våras inför marknadsdagen. Vi köpte också med oss god hembakt fika och tog oss sedan runt Nils klass tipspromenad. Och hur är det nu då? Är det en kon, kub eller ett klot på bilden. Nils funderar och resonerar. 


Pappan dök oväntat upp och sedan turnerade vi runt på skolgården. Det fanns ett fantastiskt utbud av aktiviteter till en billig peng då vårmarknadens syfte är att få in pengar till fritids efterlängtade resor innan sommarlovet tar vid. Det fanns en massa saker till försäljning: plantor, korv-bröd-saft, hembakta kakor, böcker, loppishörna, popcorn och en massa aktiviteter; lotterier av alla de slag, ansiktsmålning, kasta prick osv. Och allt till priset av en femma eller en tia.   


Jäpp, här stannade vi till!


Och här! Vilket fantastiskt eftermiddag det blev i solen. Tack alla barn och personal på skolan som lät oss komma på detta. Förgyllde vår dag! Tack!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar