På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 3 maj 2013

Fredagssvep vecka 18


Jag bär inte mycket smycken; varje dag min vigselring och örhängen. Och mitt fina silverarmband från Thomas Sabo med hängen jag fått över lång tid. Tänk vad man vänjer sig vid ting och att ett dinglande armband kan vara så efterlängtad efter sin tid hos guldsmeden där det genomgått en lagning är förvånande.   


Nils med sin klasskamrat E. I helgen var det fotbollscup med kompisarna i klassen och givetvis ville Nils vara med trots att han inte är en fotbollskille. Han resonerade att "de andra lagen kanske inte är så bra". Goa kompisar hela gänget som busar och skojar med varandra. Och äter blått! spunnet socker. Och åkte ur först i åttondelsfinal. 


Morfar som var på besök fick hala upp plånboken och bjuda Sigge och Ella också. De hängde också med till idrottsplatsen och ville kolla in när Nils spelade. Det var så galet kladdigt överallt efteråt. Mössor, jackor och i håret. Blä. 


Och kanske vill Nils nu prova att spela fotboll. Vi får väl se. Tennisen vill han absolut fortsätta med. Iallafall var det en trött kille vi hade här på kvällen. Men nöjd.


Moa var också på besök en sväng i helgen. Gladast och bestämd i vanlig ordning. Här kör vi Spiderman. Hänger på allt som de stora gör. Härligt att kunna hjälpas åt när simträning, tennisträning, fotbollscuper och luncher skall fixas. Jag är så glad att jag har så många som ställer upp och hjälper till; systern, grannen S och familjen Hassel. Men jag har också kommit på att man måste ta sig mod till att fråga när man behöver hjälp. För alla är så villiga att hjälpa till. Och jag kan inte vara tacksam nog över fina vänner. 


Idag hände det. Nils vill gå på sitt första disco. Men inte för att dansa. Nej gud nej! Det var liksom inte dansen som var det viktigaste här. Nej. Utan mer att äta popcorn och prata med sin kompisar. Mer sådant viktigt. Gullunge. 


Maj månad är här och jag gör inköp inför julen. Har länge tänkt på en sådan här till julgodiset. Och för det priset, ja då var beslutet enkelt. 

 Bild från www.lexingtoncompany.com

Sommarsemestern och planeringen inför den var det någon som bloggade om. Skulle definitivt kunna tänka mig denna. Så attans fin.


Nu tar vi fredag! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar