På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 27 maj 2013

Måndagssvep vecka 22


Allt är upp och ner. På ett sätt. Men ändå har det varit vardag idag. Sigge har varit på förskolan som vanligt och jag har varit på mitt. Lite tung i huvudet när jag kom hem. Men ändå en skön känsla. Och här kommer ett svep mitt i veckan. Vi kallar väl det måndagssvepet då. Och börjar det med en bild på Sigge. Bara för att. 


Det blommar överallt. Fantastiskt. Grannens träd gör mig kär. 


Och jag skulle gärna ha en magnolia i trädgården. En annan granne har denna utanför sin dörr. Och vid nästa hus blommar en djupt mörklila variant med kraftig blommor. Kär igen liksom. 


Vår efterlängtade semester hägrar en bit bort. Och strandklänningen är fixad. Och vad jag längtar efter värme, sol och fina vänner. Och att bara få vara med mina. 


Nils nya. Ser tuff och stor ut i dem. Och så fyller han ju strax åtta år. 


Och med hela grannskapets ungar rännandes ut och in och hit och dit hela dagarna skulle det passa bra med...

Bild från www. broarne.se

...med en sådan här stående ute på altanen där de kan släcka törsten. 


I helgen invigdes så altanen med luncher, middagar och fikaraster allt i sällskap med lite blomster i mina krukor. En härlig dahlia, en chokladblomma och så har Nils tomatplantor fått komma i stora krukor. Nu hoppas vi på skörd. Skuggan under parasollet är bästa platsen. 



3 kommentarer:

  1. Åh vilken pärs ni har varit igenom - och är i, Sigge och ni andra i familjen. Skönt att ni verkar ha bra läkare, och att de nu vet vad det är för sjukdom Sigge har.

    Visst längtar man till sommaren, till att bara få vara med de sina. Italien, Grekland eller Småland spelar inte så stor roll, men att få lata dagar tillsammans är ju värt allt.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Visst är det vackert nu på försommaren när allt står i blom. Som man har längtat! Så fint Sigge har fixat med medicinlådan♥ Vattenbehållaren gillas skarpt, riktigt sköna färger. Den sidan kan man lätt fastna på...är ju oerhört svag för den här retrostilen;) Hoppas ni får en fin resa och möjlighet att koppla av och ha det gott tillsammans. Vad skönt med en trygg/bra läkare. Vet hur mycket det betyder genom egna erfarenheter.Snygga altankrukor. Behöver nog också ta tag i det där snart. God lycka till Nils och de små tomaterna då:) Ha det jättebäst. Kram

    SvaraRadera
  3. Tack för omtanken Kajsa! //Anna

    Jenny: vi vattnar och fixar och kollar till plantorna varje dag nästan. Och så hoppas vi på tomater givetvis. ;-) kram

    SvaraRadera