På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 9 maj 2011

Barn, bok och bak!


Oj vad dagarna går fort! Och helgen! Särskilt när man har mycket att göra. Helgen har varit hektisk för oss båda. Jag har varit ansvarig för maten, barnen och att färdigställa vårarbetet med vår bokhäck som planterades ny i höstas. Mitt mål var att få bort allt ogräs och få en täckande markduk på plats istället. Och kan man tänka sig...jag gick i mål! Kan dock inte förstå hur mycket ogräs det kan bli på så kort tid. Medan jag "mediterade"/rensade vilket tog många, många timmar kom jag fram till att det skulle passa fint med någon typ av kantstöd att rama in häckplantorna med och att täcka markduken med någon typ av sten i någon gråskala. Har en anteckning om cortenplåt som jag gjort någon gång på stenåldern...så det blir nog till att ringa plåtslagaren. Tydligen åldras den fint och rostar så där lite lagom över tiden. Dessutom vill jag åt det smala strama så vidare forskning kring detta alternativet måste nog göras. Men tills vidare motar jag bort ogräset iallafall!


Mannen har i princip varit bosatt i hallen där han har rivit tapet och spacklat. Till helgen hoppas vi slipa så idag har jag bokat en giraff! Renovering är lärorikt på alla plan! Jo!

För att helt inte gå miste om helgens fina väder har grillen fått arbeta hårt hela helgen. Igår gjorde jag hemmagjord pizza och det var andra receptet i ordningen på pizzadeg som testades. A keeper! Leilas! Nils åt så jag trodde han skulle spricka (nämner inte Sigge i detta sammanhanget för han äter alltid så han spricker!) och uttrycker därmellan tuggorna att "detta är livet mamma!". Finaste min!





2 kommentarer:

  1. Hej. Vilken fin blogg! Är nyfiken på din markduk. Var finns den att köpa? Kostnad? Är den helt ljustät?
    Vänliga hälsningar Cecilia

    SvaraRadera
  2. Cecilia: jag köpte den på vår lokala gardencenter. Den borde väl vara ljustät eftersom det stod på den att den hindrar ogräs. Vilket jag verkligen hoppas! :-)

    SvaraRadera