På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 1 januari 2012

Oh, what a night!



Idag är vi verkligen dagen efter...vid halv fyra-snåret i eftermiddags hittade jag Sigge i full prinsessutklädnad och med sjörövarlappen som pricken över i:et sovandes i gästrummet. Ligisterna hade egen sittning i fulköket. Först serverades lasagne med plockgrönsaker. Till efterrätt blev det glass med tillbehör och senare godispåse toppad med en partytuta! Jippie! Eller inte! ;-) Barnen hade sittning i fulköket medan vi vuxna kunde umgås vid det stora bordet ifred. Roligt att få duka fint och slippa husera mellan köttfärskladd och chokladsåsfläckar.


Mannen stod för grillningen av piggvaren och nog smakade den gott alltid. En helt ny erfarenhet för oss och tror nog vi kommer ha den på menyn fler gånger. Kan jämföras med en god biff men med fiskkaraktär då så klart. Efter all mat passade det utmärkt att dra igång en musikquiz som maken snickrat ihop. Jättekul tyckte alla men oj så klurigt emellanåt. Minnet sviker en ju...


Och sedan blev det disco!!!! Så roligt att få dansa och släppa loss. Några var flitigare än andra på att shaka loss. Söta Nelli gjorde en svängom och strax bakom syns lilla fröken Book som var flitigast och fick släpas av dansgolvet bort åt klockan halv två. Andra tackade för sig tidigare; Sigge sa godnatt vid halvtolv och stängde sin dörr och sov sig genom tolvslaget. Nils och gänget i samma ålder sysselsatte sig med tv-spelet och skrattade åt apor så de kiknade! Långt bort från dansen.



Eftermiddagen har fortsatt i lugnt tempo. Glass och Ronja Rövardotter har stått på schemat. Jag passade på och röja bort det mesta av julen när jag städade av. Vår fina gran får dispens att stå en vecka till och så även ljusstakar i fönstren. Resten är nedpackat för den här gången.  

Nu blickar jag framåt mot ett nytt år. Välkommen år 2012!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar