På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 25 april 2009

Bara lite damm...


Nils vaknade med feber idag igen så inga större utflykter för oss. Då vi också hyrt en bilningsmaskin över helgen för att ta bort vår murspis och lite annat smått och gott har vi ändå varit tvungna att ge oss ut stundtals. Det låter gräsligt mycket när borret slår mot betong...tro mig! Nils fick stänga in sig i Sigges rum med datorn redan vid 10-tiden för att undvika det mesta av oljudet...jo, och han var ju faktiskt lite sjuk idag! Det är väl typiskt när man planerar allt in i minsta detalj och så får någon feber...förstår givetvis att det inte kan hjälpas...men ändå!

Ja, så här såg det ut i källaren efter första ronden. Under dagen har fler ronder utkämpats mellan mannen och bilningsmaskinen och tyvärr har jag inget foto taget nu ikväll då vi avslutande arbetet för idag men jag lovar lägga ut något imorgon! Mannen är iallafall lite seg just nu...

Vi som inte skulle bila fick fly från Barfotsgatan ett par timmar och gick ut i det vackra vädret. Herregud vilken härlig dag det varit idag! Överallt fixas det i trädgårdar och alla ungar är ute och cyklar i shorts. Dubbelsitsen kom till användning idag med. Nils brukar vanligtvis få gå och är faktiskt duktig på det men idag fick sjuklingen åka med. Han var väldigt nöjd med det och gick inte mer än absolut nödvändigt på vår promenad. Sigge trivs jättebra i underslafen, så bra att han höll sig vaken hela eftermiddagen...och somnade och sov alldeles för sent istället. Hmmm...vi får se hur natten blir!
Här kommer en fin bild jag tog på vår långa promenad. Trädet doftade ljuvligt och var så himla fint! Nu när man är hemma och är föräldraledig upplever jag att man hinner med och hinner njuta mer av skiftningarna i årstiderna. De dagliga promenaderna till och från dagis (i Nils-tempo dvs väldigt sakta emellanåt...) uppskattar jag både för att man kommer ut en sväng och för att vi hinner se lite...
Vi stannade till vid flera lekplatser på vår lilla tur och vid en fanns det bebisgungor så Sigge fick gunga lite för första gången. Han hade lite svårt med att sitta åt rätt håll men roligt tyckte han det var. När Nils knödde sig i bebisgungan brevid och satte fart skrattade Sigge så han kiknade.


Nu har vi grillat för tredje dagen i rad och är mätta och belåtna och lite trötta av olika anledningar. Imorgon hoppas jag vi vaknar helt feberfria alle man. Tempen har iallafall sakta sjunkit på Nils under dagen så... kanske kommer vi från Barfotsgatan en sväng imorgon...eftersom oväsnet fortsätter imorgon med!

1 kommentar:

  1. Visst är gungor roliga, Nelli älskar det! För att inte tala om Alvin som jag alltid lämnar och hämtar vid gungorna på dagis! Ser ut att ha varit en härlig långpromenad!

    SvaraRadera