På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 27 april 2015

Barcelona och Gaudí


Här kommer nu ett första inlägg om vår Barcelonaweekend! Enjoy!

Antoni Gaudí. Om du åker till Barcelona är det ju ett måste. Vi startade med ett besök i Parc Güell som ligger i nordöstra Barcelona. Med metron tar man sig smidigt dit. Det är en bra bit från tunnelbanestationen att gå och väldigt mycket uppför men vi tog en buss sista biten. Att efter besöket gå tillbaka tunnelbanestationen var enkelt, nedför hela tiden.  


Vi förbokade vårt besök till tidig förmiddag vilket var tur för när vi var klara med vår rundtur var det galet mycket folk i kö och chansen att få biljett samma dag näst intill omöjligt. Vi hade varit där dagen innan på eftermiddagen men då var dagens alla biljetter slut så då blev det besök följande förmiddag istället. 


Vilken skapelse parken bjöd på. Jätteintressant historia bakom idén. Överallt ville man ta kort. 



I parken fanns också ett Gaudí House Museum där Gaudi bott under flera år. Om man ville besöka huset var man tvungen att betala för det separat och det gjorde vi. Huset visade upp möbler som Gaudí designat för sitt boende. 





Nästa anhalt efter parken var La Pedrera eller Casa Milà. Ett bostadshus designat av Gaudí mitt i Barcelona. I inträdet ingick varsin audioguide vilket förhöjde hela besöket. I huset guidas du runt från det fantastiska taket ner i den gigantiska vinden där en väldigt bra utställning ger dig en inblick i vem Gaudí var och hans byggprojekt runt i staden inklusive La Pedrera. Turen går också genom en möblerad lägenhet i samma tidsanda som då huset var nybyggt.




Inte särskilt lång kö när vi kom dit men det fanns biljetter att förboka på nätet. La Pedrera är något du inte vill missa. Besöket var jätteintressant och minnesvärt. En av höjdpunkterna tycker jag. 



Denna gången nöjde vi oss med dessa sevärdheter av Gaudí men nästa gång satsar vi på huset mitt över korsningen från La Pedrera: Casa Batlló.

 //A


1 kommentar:

  1. Tipsar alla om att åka till Barcelona. Så mycket att se. Så mycket god mat. Och så många mysiga uteserveringar. Kram Sara

    SvaraRadera