På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 5 april 2013

Londonsvep dag 1


Oj, så tyst och lugnt på bloggen. Men så blir det liksom när man drar till London en sväng. Hängde helt enkelt med mannen som skulle till London på ett jobbmöte. Och sedan innan var det bestämt att ligisterna skulle till morfar en sväng på påsklovet. Och vips så fick påsklovet förlängas med en sväng till farmor och farfar på Smögen också och så var resan ett faktum. Utresa tisdag morgon och hemresa torsdag kväll kändes som en hel veckas ledighet. 


I Bayswater låg hotellet. Av med väskor och sedan mot första målet; Victoria and Albert Museum. Där var planen att se David Bowie-utställningen. Men tjii fick vi. Alla biljetter för dagen var slut så vi fick boka in oss på torsdagen istället. Dock hade museumet mycket annat att bjuda på så som en utställning om modet genom tiderna. 


Dior, Chanel, Alexander McQueen, Loubotin, Prada. Varje skyltfönster med sin egen tidsperiod. Vackert och sinnligt men också sorgligt och obekvämt; dessa gigantiska, obekväma klänningar som burits tillbaka i tiden. 


Och en hel våning med urnor och tillbringare hittade vi till. Se en sådan liten mjölkkanna! 


Nästa anhalt var New Bond Street och R.M. Williams-butiken. Jodå! Sedan gick vi runt hörnet till Brown´s Hotel där jag bokat in oss på Afternoon tea. Superb service och massor med te blev det. 


Jag, en tedrickare. Och faktiskt min man också numera. Han har ju inte övergett kaffet men vill gärna också ha en kopp på kvällen när jag tar mig en eller två.


Först snittar med ägg, lax, skinka och något mer. Så fort fatet var slut kom servitören med nya. Och fyllde hela tiden på med te. Vi drack Brown´s egen blandning mest lämplig att serveras på eftermiddagen.


Ljumna scones med clotted cream och jordgubbssylt stod näst på tur. Jag föredrog scones utan russin. 


Och sedan blev det dags för bakverken. Fick smaka den klassiska, engelska battenberg cake som vi sett i The Great English Bake Off. God!


Sista anhalten blev de mjuka tårtorna där vi först träffade Victoria Sponge Cake som vi också mött i just nämnda serie. God, god!


Och sedan denna chokladdröm. Och ännu mera te. Och sedan var vi mätta. Må jag säga. 

Vilken fantastisk första dag vi hade. Kan verkligen rekommendera allt. Imorgon följer dag två. 



1 kommentar:

  1. Åh Anna, det känns lite som jag sitter där på axeln och njuter av ett vårlikt London tillsammans med er. Du gjorde verkligen rätt som följde med mannen till London en sväng och vilken sväng sedan. V&A som är fantastiskt (jag hoppas ni fick se David Bowie utställningen och var nöjda) och Afternoon tea på allra bästa sätt. Härligt! :)

    Ser fram emot dag 2 här på bloggen. :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera