På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

lördag 5 mars 2011

Kök, hall och altan




Bild från www.ikea.com/gb
Idag var det dags för planering av kök på Ikea. Efter frukost lämpade över ligisterna på snälla svärmor och hängde på låset vid tio och blev kvar många timmar. Att komma igång var inga problem då köket i stora drag växte fram igår eftermiddag då vi hade planeringsmöte hos Marbodal. Det sista som vi inte orkade med där mäktade vi med idag då nya krafter fyllts på. Skulle nog säga att det vi har planerat fram nu är det vi kommer köra på. Nästa steg är ju detaljerna så som typ av bänkskiva, inredning i skåp, kakel eller täckskiva i glas med tapet bakom, fläkt, märke av vitvaror, typ av golv, design av elementskydd som nog också tar en stund att planera givetvis.
Men faktum är att vi nu lägger köksplaneringen lite åt sidan och fokuserar på hallrenoveringen. Hallen består idag av en klassisk spalje som vi vill ha väck. Vi har skissat oändligt på räcken och har idag nog hittat en billig och snygg lösning i våra diskussioner med min svärfar. Han är en klurig en som har lösningar på det mesta! Tur för oss! ;-) Vi har också blött och stött planeringen av belysningen i hallen för att undvika skuggor och mörka hörn som jag så långt det går vill undvika i hallen. Tror vi lyckats med det också. Även hur vi skall få till en praktisk lösning på vår vindslucka där vi idag måste mecka med en stege som vi plockar in utifrån, så tidsödande och opraktiskt. Men igen, nya lösning med hjälp av svärför! Heja honom!

Bild från www.ikea.com/gb
Vill också ha nya utemöbler på altanen och drömmer om vita Grythyttan men den drömmen får skjutas på framtiden. :-) Men när vi strosade genom Ikea på väg ut hade en hel del sommarmöbler plockats fram. Strosade förbi hypade Vågö som jag gärna kan tänka mig några av (dock ej i grönt) men också nya utemöblerna Falster. Stolar, bänk och bord med bra pris, i grått och aluminium och underhållsfritt! Bingo alltså! ;-)

Nu skall vi grilla, säsongspremiär!!!!!!!!!!!!!!

1 kommentar:

  1. Så mycket kul ni håller på med! Kök, hall och t.o.m altan! Ska bli kul att följa...

    Grabba tag i Vågö innan de tar slut! Här har jag staplat fyra vita som ska med ut till stugan :-) Mina två tidigare köpte jag på Blocket...för 600 kr st!! Inte klokt va? Men det var innan ikea tagit dem i produktion igen.

    Ha det så gott, glöm inte bort att andas mellan alla projekt! Bella

    SvaraRadera