På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 13 februari 2015

Fredagssvep vecka 7


Pizzabullar. Kanske något att smaska på. I en skidbacke. Till exempel. 


Tycker nog att några av oss gått i mål med sportandet på sportlovet. Sigge är en av dem. Intensivkurs i simhallen. Check på det. Vi har också hunnit med en timme i bowlinghallen.  


Vår älskling. Sitter och kollar hockeykillarnas träning en stund efter simningen. Återhämtning. Att sporta tar på krafterna. Trots fredag hann vi knappt med fredagsmyset innan Sigge sov. Strax innan sju.


Racket som pasta. Poppis. Idag blev det pasta till lunch och pasta till middag. Ingen klagade på det. 



Jag och Nils och Sigge såg den tecknade versionen för ett tag sedan. Och när vi var på biblioteket sist hittade vi denna. Och kände oss redo för att se den. Den är från 11 år men eftersom Sigge kände till historien redan kändes det helt okej. Dock bröt Sigge ihop några minuter in i filmen. Grät helt förtvivlat. Efter att jag förklarar scenen då barnen åker från ett bombat London till landsbygden för att få bo i säkerhet. Att scenen faktiskt är sann och att det fanns barn som fick lämna sina föräldrar en tid under kriget. Resten av filmen satt han i mitt knä och vi kramades mest hela tiden. Och när det blev dramatisk musik en bit in i filmen så började han storgråta igen. För då tänkte han på barnen och att det var sorgligt för dem. Gulleplutten min. Men iallafall en fantastisk film. Nu satsar vi på Narnia 2 och 3. 

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar