På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 29 juli 2014

Lata sommardagar


Lata sommardagar. Vi hänger tillsammans. Allihop. På nätterna sprider vi ut oss i hela huset. Jag och Joakim och Nils sover på övervåningen. Sigge flyttar nattetid ner och sover i en soffa i gillestugan sedan några nätter. Hans inre termometer har ju en helt annan skala än våra. Idag är han tillbaka på övervåningen igen.


Fjärde tygväskan. Då blev det helt rätt. Prickade med denna in tillräckligt stor och bära-på-axeln-vänlig. Allt går i. Helt klart sommarens bästa köp. Skitdyr på ordinarie pris. Tillräckligt dyr på halva priset. Tänker att den nog kommer hänga med ett tag. 


Snorkeln och cyklopet används av alla. Utom av Sigge givetvis. 


Sigge har lånat nagellack av farmor. Och förklarade för mig att både tjejer och killar kan ha nagellack. Om de vill. 


Ett konstverk. 


En kompis på stranden. Plattfisken var spännande en hel eftermiddag. Förslaget från Nils och Sigge att den kunde följa med hem behövde vi inte avstyra då Nils konstaterade att farmor och farfar nog inte skulle klara av att sköta den. Så den fick bo kvar i Sandviken.


Och så har vi firat Sigge som har namnsdag idag. Vår Sigge Olof Rönnblom. Och även firat morfar som av en händelse råkade ha vägarna förbi idag. Och samtidigt som vi fikade järnet tänkte vi på Karin som också firas idag då det är hennes födelsedag. Och hurrar och hoppas det hörs ända till Sundsvall.  

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar