På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 17 november 2013

Afternoon tea


Idag har jag och min syster bjudit till Afternoon tea när vi hade träff med våra kusiner här i Kungälv. Vi blandade och åt lite hur som helst men den tänkta ordningen så som det skulle ätas i är som visas på bilderna. Först blev det laxsnittar på rågbröd följt av trekantssandwich med rostbiff och äggröra.



Därefter tunnbrödsrullar med rökt skinka, ost och sallad. 


Därefter serverades det scones och de blev fantastiskt fina. Här hittade jag recepet till dem! Kan jag verkligen rekommendera nästa gång du skall göra scones. I burken bredvid ligger minikardemummamuffins som egentligen skall vara den mjuka kakan som skall avsluta menyn i en Afternoon tea. Om jag nu förstått det rätt och så gjordes det ju på Brown's Hotel i London. Minns jag. 


Efter sconen som serverades med valen färskost, lemoncurd, apelsin- eller jordgubbsylt kunde man ta ett hemmagjort knäcke. Därefter fanns det earl grey-kakor, skorpor  och bitar av mörk choklad att smaska på. 


Som avslutning tillsammans med minikardemummamuffins fanns en tartelette med vaniljkräm och färska bär. Jag vet att ingen gick hem hungrig iallafall. Det var mycket jobb att göra allt men det var väldigt mysigt att få bjuda på det. 

Nu blir det en kopp te i soffan! Hahaha!! ;-)  


2 kommentarer:

  1. Så duktiga ni är! Det ser jättegott ut alltihop! Kram Lisa

    SvaraRadera
  2. Jösses, vad mycket gott ni lyckats vrida ihop. Ser ljuvligt ut för ögat och otroligt fint presenterat, kan man få receptet på "tarteletten med vaniljkräm" och "earl Grey-kakor". Kram

    SvaraRadera