På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 12 augusti 2013

Utflykt till Florens


En dag gjorde vi en utflykt till Florens som låg inom rimligt köravstånd. Åse guidade oss rakt in i city till ett p-hus och där runt hörnet låg domen Santa Maria del Fiore. Kön var lång. Eller "aaaslång" som Sigge beskrev den. Så det får bli ett besök i den en annan gång. 


Istället hade vi förbeställt biljetter till Uffizierna och där spenderade vi några timmar. Det var galet varmt och hett överallt. Både inomhus och utomhus. Men vi fick sett "Venus födelse" och sedan var jag nöjd. Det blev också mycket god, italiensk glass denna dag. Det var jag också nöjd över. 


Sedan blev det dags för Ponte Veccio. Och posering. Av två fina killar. 


Och posering igen. Av två zombies. 


Vi tog ju givetvis en promenad på den. Och tappade bort varandra där i folkvimlet. Men bara för en stund. 



Lunchen intog på en restaurang vi hittade i en liten gränd. Pasta så långt ögat kunde nå. Alla äskar pasta efter den här semestern. Och parmesan. Och pecorino. 


Två stora. Maja och Nils. 


Sedan strosade vi på stan och där fanns mer konst. Dessa gatumålningar/gatumålare gjorde fantastiska skapelser rakt på asfalten. 


Ännu en minnesvärd dag från vår Italiensemester i år. 


2 kommentarer:

  1. Vilken underbar resa ni har haft Anna! Och Florens som är så vackert. Vi har pratat om Italien här hemma. Inför nästa sommar. Men vi får se var diskussionerna landar.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Tror bestämt att det måste bli Italien nästa sommar.

    SvaraRadera