På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 22 augusti 2013

Att skämma bort


Många veckors sparande. Har det blivit. Men idag så kom paket. Sedan var det legobygge för hela slanten resten av eftermiddagen och kvällen. Nils stängde in sig på sitt rum och jag hörde hur han rabblade "bag one", "bag five", "bag eight" när han packade upp påsarna med lego. Helt i stil med Evan.


Jag och Sigge teamade upp och körde igång. Han var uthållig men det sista fick jag bygga ihop själv. Ju mer av byggsatsen som blev klar desto mer tappade han intresset för bitarna som var kvar. 


Republic Striker-class Starfighter! Han lämnade inte dess sida på hela kvällen. Satt och höll i det medan han kollade teve en stund innan han skulle lägga sig. Och hade svårt att komma till ro. För när blir det morgon så jag kan leka med mitt skepp, undrade han. Just nu står det parkerat bredvid hans säng. 


Nils ägnade också hela kvällen till sitt bygge. Det blev nog 3 timmar totalt till slut. Strax innan nio blev han klar och då hoppade han rakt i sängen. Legobygge är ju ett av Nils stora intressen. Att bygga ihop satserna. Men också att leka med dem. Och under senare delen av semestern har projektet "bygga ihop byggsatser" pågått på Barfotsgatan. Sedan han var 4 år har han fått byggsatser och oftast har de varit ihopbyggda men det senaste året har många satser raserats och byggts om. Och detta har Nils emellanåt varit upprörd över. Att alla byggsatser ligger i två stora lådor i en väldig oordning. Så nu har vi byggt och byggt och byggt. Han och jag. För jag är bra på att hitta delar. Det tog mer än en hel dag att bara sortera alla delarna i färger. Sedan har vi byggt ihop sats för sats och nu är nog bortåt 30 byggsatser klara. De satser vi inte fått ihop har vi lagt undan i påsar och antecknat numret på delen som fattas så vi kan göra en beställning sedan när vi gjort ett försök med alla. Så just nu är det byggsatser på varenda liten millimeter yta i Nils rum. Min största oro är dammet. Hu. Hur får man rent byggsatserna från det. Ser redan på de byggsatser som stått några veckor att de är fulla av det. Kanske med en sådan här?


Varsågod; Republic Gunship!


1 kommentar: