På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 17 mars 2013

Skidsemester 2013


Här på bloggen har det varit tyst av en anledning; vi har varit på skidsemester i Hemsedal!!! Och bilden visar hur vi hade det hela veckan; strålande sol, minus 4-10 grader, skidåkning för allihopa i nypistade backar. Helt fantastiskt har det varit!


På söndagen körde vi upp och hann träffa min kusin Peter med familj. De har varit så snälla och lånat ut sin lägenhet till oss vilket vi är mycket tacksamma för. De skämde dessutom bort oss med god mat på eftermiddagen efter lång tid i bilen och Nils och Sigge hann träffa Carl-Peter en stund.


På måndagen tog skidåkning vid. Nils körde en förmiddag i barnbackarna och sedan var han redo att ta sig an alla backar och liftar i Hemsedal. Tror nog att vi fick åkt alla liftarna till slut. Ski cross-banan var också poppis och både jag och Joakim hade svårt att hänga med honom emellanåt.

 
 
 
Första dagen för Sigge var mer trevande. Åkte med Joakim och i sele men ville inte riktigt släppa taget. Viljan är det ju inget fel på men om tekniken inte finns spelar viljan mindre roll. Köra på var ingen match men det var mer det här med att bromsa. Grymt onödig enligt Sigge. Andra dagen bokade vi in honom på en skidlektion tillsammans med en skidlärare som hetter Erika. Vi sade adjö till Sigge och Erika och ser helt sonika hur han efter 10 sekunder ner i backen både kan ploga och stoppa. Sigge fick ytterligare en lektion dagen därpå och sedan hängde han med runt i hela systemet med oss andra. Fick något bryt här och där när han inte fick åka efter Nils i Ski Crossen men det gick snabbt över.
 

Ibland behövde Sigge kissa och då fick det helt enkelt bli vid närmsta gran. Lurigt det där att få på sig alla kläder sedan i rätt ordning. Sigge gormar och säger att det inte känns som vanligt medan pappan försöker släta över och komma ut i backen igen...visar sig att fleecebyxorna hängde kvar nedan vid knäna; inte konstigt man är förbannand då!

 
Lägenheten låg i ett område 10 minuter från Hemsedal. Solsidan hette området och det var ett mycket passande namn; här var det sol hela dagen och lagom många nedfarter. Vi var i princip ensamma i backen och körde på manchester hela dagen. Några dagar åkte vi skidor här på förmiddagen, lunchade hemma och  åkte till Hemsedal på eftermiddagen. Några dagar tvärtom. Och några dagar var vi i Hemsedal hela dagen.
 

Energin behövdes konstant fyllas på. Här och där fanns små hytter och rastställen att luncha och fika på. Grillad korv med bröd var poppis. Eller ett kex med choklad på. Och så drack vi ju varm choklad!

 
På eftermiddagarna slappade vi i lägenheten och nöjt av den fina utsikten. Nils sysslade med läxor en stund varje dag och så lagade vi god mat. Sedan blev det film och spel eller så låg vi mest i soffan och slappade och såg på teven. Vi kollade på norska "Halv åtta hos mig" och på norska "Hela Norge bakar". Kändes som hemma! :-) Vi ägnade oss inte åt några sociala medier på hela veckan vilket var väldigt skönt tyckte jag.
 

Nu är vi hemma igen på Barfotsgatan och det har tvättats på alla håll och kanter idag. Jag har jobbat en stund och Nils och Sigge har varit på aktiviteter och hunnit leka med sina kompisar. Kameran har laddats ur och vardagslunken har sakta smugit sig på. Helt ok efter en sådan fantastisk semester som vi haft! Stort tack till Peter och Anette och Carl-Peter som lånade ut sin lägenhet till oss; hoppas vi får möjlighet att träffas snart igen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar