På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 27 september 2016

MD och PhD



I fredags åkte vi till Lund för att gratulera Maria till sin nya examen. Stort grattis till en fantastisk prestation. Hurra! Vi var bjudna på disputationsmiddag och den hölls i en lokal ett stenkast från Lunds domkyrka. Ni ser den skymta där bak i bilden. Mottagningen började på en terrass högt upp där det bjöds på bubbel och tilltugg. 


Det var en härlig feststämning med långklänningar och smokingar eller frackar överallt. Här är Åke och Birgitta (min svärfar och svärmor) och de var så himla fina kvällen till ära. 


Och här är jag och Joakim. Joakim hade smoking och var jättestilig tyckte jag. Själv hade jag en klassisk mörkblå klänning som jag fått låna av en väninna. Till den matchade jag rosa smycken och sjal. Och jag kände mig också fin trots en viss ovana att vara så uppklädd. 


Mingel. 


På kvällen serverades vi en välsmakande trerätters meny som varvades med massor av härliga tal till Maria. Jag hade trevligt sällskap vid bordet så kvällen bara flög fram. Sedan blev det dans och jag och Joakim svängde runt en bra stund innan det var dags att gå till hotellet runt hörnet och koja. Efter hotellfrukost tog vi oss en snabb vända runt i Lunds centrum och det var en supermysig stad. Dit vill jag åka igen. Vi kikade in i domkyrkan men kunde inte gå in för det var högmässa. Sedan åkte vi mot Kungälv för att hämta upp Nils och Sigge som sovit över hos min syster och sina kusiner. De hade bara myst järnet. Helt rätt!


//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar