På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 23 maj 2014

Fredagssvep vecka 21


Nya favoritstället för hela familjen. Loppissoffan jag köpte för ett par år sedan för 200 spänn har verkligen betalt sig. Nu har den fått en ny plats i vårt kök och där trivs den allra bäst inser vi. Nu är det funderingar på om den borde få sig en ny klädsel. 


Vårt äppleträd har blommat. Det allra ljuvligaste att fästa blicken på när man sitter på altanen. Har i alla år gett oss mängder med äpplen. Anar samma sak i år. 


Jobb, jobb, jobb. Slutet på terminen och snart är mina reserver slut. Hu vad jag är trött. Idag unnade jag mig en stunds vila på soffan. Somnade en timme. Bara så där.  


Solglasögons-selfie. Jag och Sigge en sväng på stan i solskenet. Sigge var hos sin frisör Elin och klippte sig inför sommaren. På måndag är det Nils tur. 


Doktorn klämde och klämde på Nils ben i eftermiddags. Jo, lite ont runt om kring hälen hade han när han belastade dem. Vi avvaktar och doktorn tyckte att lite vila och mindre aktiviteter kunde vara bra ett tag. Och nu har ju både tennisen och simningen och innebandyn sedan en tid tagit semester. Och i höst satsar vi bara på tennis och orientering. Och flöjten givetvis. Det har Nils själv bestämt. Efter besöket åkte vi till sportaffären och fick köpt ett par gympaskor med gott stöd för Nils. Och lite längre fram skall vi fixa inlägg till skor; gjutna efter hans fötter. Så får vi se om det ordnar till sig för honom. För som det var för 3 veckor sedan vill vi ju inte ha det. Värk lite då och då, både i vad, framben, ankel och häl. En dag så bedrövligt att han inte ville gå till skolan. Så nu får vi starta om. Och inte gå i Crocs för mycket; alldeles för mjuka skor för barn enligt sportortopeden. Gympaskorna har snörning; blir sommarens utmaning!


Och i eftermiddags var det dags igen. Nils intog köket och bakade hallonmuffins. Imponerad av intresset och att han engagerar sig så i sin bakning. Dock ej i disken; den lämnade han till mig...

//A





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar