På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 17 oktober 2014

Fredagssvep vecka 42


Läsläxeläsning i soffan i köket. Populäraste soffan i hela huset. Nils har stora lockar konstaterade Sigge idag. Det stämmer bra. 


Som sagt, populär. Hängde själv i den tidigare idag. Blundade lätt en stund. Snark. Nästa projekt är att klä om sittkuddarna. Kanske gör jag det själv. Kanske. 


Givetvis sushi till lunch för oss idag. Strax innan hämtade jag honom på Ekorren, förskolan han slutade på i våras. Sigge har längtat dit. I veckan kom en inbjudan och nog har han sett framemot besöket idag och fann sig tillrätta på några minuter. Till och med frökenkramar blev det. 


Laddat lagret. Skall utrusta alla jackor och väskor i helgen. Reflexvästen som Nils hade förra året har han vuxit ut. Nu blev det en i storlek XS. Stod och klämde på ett par stövlar i affären men blev osäker på storleken. Nils växer typ en storlek i skorna över en natt. 


Och så blev det en tur till Näl. Tog en fika med morfar och busade och skojade en stund. Nils tyckte bestämt att vi skulle åka idag; morfar behöver förstärkning! Så då gjorde vi det. 


Sigge och morfar och massor av godis och Columbo på teven. 


Syns inte så väl men en blåtira har han. Och en rejäl bula i pannan. Enligt honom själv så: skrek jag som tusan! 


Nils fina alster från sin målarkurs. Dessa med katten känner han sig väldigt stolt över vilket är jätteroligt tycker jag. Tror inte han kommer gå vidare med fortsättningskursen eftersom intresset varit lite pendlande under nuvarande kurs. Är mest glad för att han testat. 


Nu skall jag krascha i soffan. Dricka vin och te och bara slappa. Trött i hela kroppen och knoppen. Sover antagligen inom en timme.

//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar