På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 29 juli 2013

Utflykter och besök


En utflykt denna sommaren blev ett besök på Sportshopen vilket innebar att tre av fyra fick nya tennisskor. Någon fick till och med både nya för utomhusspel och för inomhusspel. Någon annan fick ett nytt tennisrack. Någon annan fick ett helt gäng med nya träningskläder. Någon fick en ny keps. 


Kusin Ella och Moa har också varit här på besök. Det blev givetvis krabbfiske i sjöboden men ingen båttur då det blåste lite mycket på sjön. Glass på bryggan och mys med lek hela dagen hann vi också med. 


I "Hönebod" (Hunnebostrand enligt Sigge) var det stenskulptursutställning i år igen. En dag åkte vi dit.Några kände vi igen från förra året och ett gäng var nya. Nytt för oss i år var utkiksplatsen på berget ovan utställningen.  


 Mannen hamnade bredvid skylten som pekar åt "New York".


Sigge showar och Nils tar det lugnt på en av dem.


Marmor. En stor klump. 


En annan skulptur av sten. 


Nils och Sigge kollade in hopptornet i badviken bortanför utställningen och konstaterade där uppe att det var HÖGT upp och långt ner. 


Vi har fått massor av mera besök av vänner. Detta gänget dök upp en eftermiddag. Dagen efter dök ett annat gäng upp och så drog vi allihopa till Hållö och badade. 


Det badades både från båt och från land. Och så upptäckte vi ön och fyren, kapellet, vandrarhemmet, jättegrytorna och Slätte hällar och nästan alla barnen skrapade upp något efter strapatserna runt på klipporna. Tur att det mesta kan tröstas med fika. Dock inte Sigge som nästan tappade tån enligt honom själv. 


Nils har varit på Nordens Ark en hel dag. Som medlem blir han inbjuden till Lilla vänklubbens dag och i år gick besöket i tigerns tecken. 


Och så har vi varit i Strömstad på utställning i Lokstallet där vi kollade in Makode Lindes verk. Ligisternas omdöme: coolt! Håller med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar