På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 28 juli 2013

Semestervardag på Smögen


Vi myser och gör inget. Tar en bryggsväng och en glass. Tar en tur till Badhusparken och leker. Eller går och tar ett dopp i Vallevik eller i Flöjten. Eller på Hållö. Ibland blir det tre dopp på en dag. 


Jag utmanas av min J. KL. 9-10 nästan varje morgon är vi där på utomhusbanan och jag får storstryk. Älskar ändå det. Vill spela varje dag. 


Vi hänger i sjöboden. Nils och Sigge längtar dit varje dag. Och vill aldrig gå hem. Det spanas efter sjöstjärnor och ålar. Och hoppas i och ur båten tusen gånger. För det är spännande. Frihet.



Och så åker vi båt. Ligisterna älskar det. Också något de vill göra varje dag. Det går fort på sjön. Så fort att Sigge får rakt hår. Han i sin tur skriker för fulla halsar: kör fortare!


Alla hänger med. Ibland är båten fullproppad och ibland är det bara vi fyra. Här sitter farfar vid ratten. Nils håller koll på kursen. 


Det nappar också. Tre och tre drog vi upp de goda makrillarna sist. Fick hejda oss och säga stopp när vi fått 16 stycken. Nils och Sigge står med näsorna i hinken och ser på de stackars makrillarna som kippar efter vatten. Hemma äter vi så vi storknar och Sigge deklarerar: "Åh, vad den här kycklingen är god!". Han är skönast just då.  


Och så njuter vi av underbara, ljumma kvällar då man kan gå hem från sjöboden mitt i natten och ändå inte frysa om de bara benen. Vilken sommar vi haft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar