På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 30 juni 2016

Moa 6 år


Idag har vi varit hos Moa och firat hennes födelsedag. Det blev pannkakor till lunch och sedan en tårta som Moa satt sin touch på. Mycket god och väldigt snygg. Vi gratulerade Moa med Bamses gympaspel och det var både kul och jobbigt enligt kidsen. Fotbollshandskarna var också uppskattade och blev använda direkt. 

För övrigt har det varit en lugn dag. Lagom mycket fix med smågrejor. Det har ju regnat till och från hela dagen vilket uppmuntrat till lugna aktiviteter. En grym torsdag helt enkelt.


//A

tisdag 28 juni 2016

Midsommar 2016


Inget regn så långt ögat kunde nå. Det trodde jag aldrig. Hela midsommaraftonen spenderades utomhus och vi satt ute ända tills vi cyklade hem i sommarnatten. Kort blev det inte många. Tur att mobilen var med. Det är ju en fördel att ha laddat batteriet till kameran om man skall använda den. När sedan batteriet är laddat är det ju ännu bättre att inte cykla ifrån det hemma...suck... Tack till alla fina vänner som vi spenderade midsommar med!

Hann iallafall ta kort på tilltugget innan det försvann från fatet och sparrissoppan som jag gjort till förrätt. 


//A

måndag 27 juni 2016

KP


Nils har börjat prenumerera på KP. Fastnade själv i den häromdagen. Mycket läsning för både killar och tjejer. Och sådant som båda könen kan läsa om oavsett kön. Mycket bra det!

//A

lördag 25 juni 2016

Spik-Sigge


Snickarlådan. Vilken uppskattad sak. Sigge har blivit helt tokig i att snickra, såga, spika och fila. Släppte in honom i garaget och sedan såg jag honom inte på ett hel timme. Hörde hur han sågade och sjöng där ute. Han hade hittat morfars hörselkåpor och kört igång. Skruvstädet är kanon tycker han. Dessutom har morfar köpt en riktig såg till honom. Alltså det är så stor. Så stort att han måste prata om den där sågen flera gånger varje dag. Men det viktigaste är att snickarlådan står i hans rum varje kväll. Och ingen annanstans.

//A

torsdag 23 juni 2016

Vattenlek


Så fort solen tittar fram vill ungarna leka med vatten. Hatten ovan är senaste tillskottet. Fyller en behållare med vatten och snurrar sedan på pinnarna och drar ut en. Har man tur rinner inte vattnet ut. Har man otur blir man blöt. :-) Sedan får näste ta på sig hatten!



//A

onsdag 22 juni 2016

Sigge 8 år


Vår så vanliga morgontrötta Sigge vaknade idag 05.58. Snark. Vid 06.30 tyckte han definitivt det var dags för oss andra att gå upp. Sedan ljöd skönsången och Sigge strålade som en sol. 


Sedan blev det givetvis en skattjakt även för Sigge. Innan J stack till blev det fattiga riddare som Sigge önskat. Hela dagens meny blev sushi, till middag åt vi tacos och sedan glass. Helt och hållet Sigges val. Och rulltårta till fika i eftermiddags. Hela dagen har det varit kompisar här och lekt. En kanondag enligt Sigge. Nu hör jag hur han ligger i soffan och snattrar till fotbollen. Bara för att hålla sig vaken och se andra halvlek. 

//A

måndag 20 juni 2016

Sommarlovsläsning


Jag älskar att läsa. Men har svårt att få tid till det emellanåt. Men nu är jag igång igen. Dessa har jag läst nu senast. Idag avslutar jag En spricka i kristallen av Cecilia Gyllenhammar. Sedan blir det nog trilogin av Anna Laestadius Larsson. Eller om jag slår till på Den hemliga historien. 

//A

söndag 19 juni 2016

Till kontoret


Köpte mig en ny pennvässare i London. Fin, eller hur! :-)

//A

fredag 17 juni 2016

Fredagssvep vecka 23


Vår nya favoritfisk. Med lite god krydda med wasabi och sesamfrön och soja. Mums!


Så har det varit sommarlov någon vecka för Nils och sedan igår för mig och Sigge. Så gott att slippa jäkta efter klockan hela tiden. Det är semester för mig. 


Sigge fyller ju år om några dagar men igår blev ju Nils gratulerad av Ella och Moa och Sigge med. Han fick chansen att spara sina paket till på den 22:e men det gick inte att hålla sig. En snickarlåda, snickarbälte och arbetshandskar till vår lille snickare. 08.23 var han redo för att gå ut i garaget och snickra på. Mamman var inte lika sugen. Släppte in honom i garaget och sedan hamrades det på i bort åt en timme. Jag ägnade mig åt att dricka flera koppar te. 


In action!


Och här är resultatet. Oklart vad det är men blev ju kanon iallafall. Mycket stolt Sigge!

Kvällen avslutas med att Sigge är på bowlingkalas och sedan skall två kompisar till Nils sova över. Antar att det blir Star Wars-filmen som visas ikväll. En av sakerna på Nils önskelista. 

//A

torsdag 16 juni 2016

Nils 11 år


Så var det 16 juni igen. 11 år är han nu vår Nils. Traditionen med någon typ av jakt blev det idag med. Denna gång en rebusjakt. Lite lurigt emellanåt var det allt. Och så frukost på sängen. Och mysfrukost lite senare hela gänget tillsammans. 



Vi hann med lite mys med pappan innan han for iväg. Sedan har det varit lek med presenterna och kompisar här hela dagen. Och på  kvällen fick vi besök av morfar och Ella och Moa. Nils hade bestämt både middagen och efterrätten. Spagetti och köttfärssås. Marängsviss. Hepp, så var Nils 11 år.

//A

London dag 4


Sista dagen avslutades med ett besök på Towern. Vi var där när de öppnade och gick direkt och tittade på kronjuvelerna. Herregud vilket bling, bling. Helt galet vad mycket diamanter och smaragder och vad de nu heter. Sedan gick vi och var med på en guidad tur med en Yeoman. Superintressant. Turen var lång och det var mycket folk men väl värd sin stund. 


Dagens Yeomen bor i lägenheter innanför murarna tillsammans med sina familjer. Deras uppdrag har ju ändrats från att vara fängelsevakter och väktare av kronjuvelerna, nu har de hand om välkomnandet och guidningen runt Towern för turisterna.  




Vårt Londonbesök avslutades med ett besök på Harvey Nicols och deras restaurang Burger & Lobster. Och där åt vi klassikern Lobsterroll med tillbehör. Så sjukt gott! Jag måste äta mer Lobsterrolls alltså. Sedan shoppade vi lite till innan vi åkte hem för denna gången. Vi lär komma tillbaka London!

//A

onsdag 15 juni 2016

London dag 3


Så blev det dags för en tur på Themsen till Greenwich och ett besök på skeppet Cutty Sark. Underbart väder och en så rolig guide på båten ut som berättade om livet på Themsen både förr och nu. 





Eftermiddagen ägnade vi åt shopping. Sällan jag shoppar i affärer numer. Underbart att hinna kika i lugn och ro och besöka våra favoritaffärer. Handlade massor av sommarkläder på GAP till killarna. Även till mig. Ännu bättre att sommarrean startat. Även Next hade massor av fina barnkläder. 


Kvällen avslutades på ett av Londons kända hamburgerställen. Som ligger precis vid hotellet. Det ringlar alltid en lång kö utanför men vi hade tur och fick ett bord direkt när vi kom. Oj, så gott! Rustikt och enkelt. 


//A

tisdag 14 juni 2016

London dag 2


Vi valde att bo på samma hotell som förra året. Det ligger i Marylebone. Närmsta tunnebanestationen är Bond Street Station och ligger precis runt hörnet. Ett stenkast från hotellet ligger St. Christopher's Place och kvarteret är fullt av restauranger och barer. Fullt med folk och liv på kvällarna. På samma gata som vårt hotell ligger flera bra frukostställen och denna gången besökte vi bla. Fischer's och åt en riktig lyxfrukost. Andra ställen att rekommendera är The Daylesford Farmhsop och Hardy's.



Och så åkte vi buss. Nästan lika enkelt som tunnelbanan. 


Efter frukosttaberaset besökte vi Charles Dickens museum och det var verkligen intressant och väl värt pengarna. En audioguide senare vill man läsa Oliver Twist. 


Kan ju inte besöka London och inte ladda upp med te. Med te-beställningar hemifrån var Fortum & Mason ett måste. Deras teavdelning alltså. Och vilka fina burkar. 


På kvällen hade vi bokat in oss på Jamie Oliver's restaurang Fifteen och det blev en så lyckad kväll med god mat. Kan verkligen rekommendera den ett besök. Kvällen avslutade vi sedan med bio i Covent Garden. 


//A

måndag 13 juni 2016

Londonbesök


Förra helgen var jag och J i London. Älskar London! Var ju där förra året nästan vid samma tid då jag fått en Londonresa och ett Wimbeldon-besök av J i födelsedagspresent. Det första vi gjorde denna gången var att dricka afternoon tea på Oscars restaurang. Hög mysfaktor. 



Sedan hade vi bokat in oss på en utställning om Sicilien på British Museum. En historisk återblick över vilka som regerat och bestämt över ön. Slog till på en guidebok som jag skall lusläsa inför sommarens semester. 

Första kvällen hade vi siktat in oss på att äta på Dishoom, en indisk restaurang som vi besökt tidigare. Men kön utanför var alldeles för lång så vi chansade och fick bord på Jamie's Italian Restaurant som låg strax intill. Vi satsade på pasta med skaldjur. Gott, gott!

Första dagen så långt! Resereportaget fortsätter imorgon. 

//A

torsdag 2 juni 2016

Älskad och hatad


Nu är MASSOR av stäppsalvior planterade i min trädgård igen. Vilket teamwork det blev. Nils hjälpte till och vattnade och grävde och vips så var alla i jorden. De nya plantorna är lite taniga men jag hoppas att de tar sig och blir som dessa som nu rotat sig ett bra tag. Har ju gjort det här en gång förut för två år sedan men av någon anledning dog de flesta. Nu har jag satsat på en annan sort som verkar trivas bättre i min trädgård. Så nu håller jag tummar och tår. 

//A